FOTO VIDEO Nervi de oţel… german şi tristeţe la Cluj, după ce taifunul Kerber şi „highlander-ul“ Petkovic au răpus România în Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrea Petovic a sărutat zgura şi racheta după ce a adus victoria Germaniei la Cluj. FOTO Ovidiu Cornea
Andrea Petovic a sărutat zgura şi racheta după ce a adus victoria Germaniei la Cluj. FOTO Ovidiu Cornea

Peste 7.000 de oameni întristaţi la Sala Polivalentă din Cluj, după ce România a cedat în patru meciuri confruntarea cu Germania şi a părăsit Grupa Mondială a Fed Cup, întorcându-se după doar un an în urna Grupei Mondiale 2.

Întâlnirea a fost tranşată în cel de-al patrulea meci, când Andrea Petkovic a revenit miraculos în faţa Monicăi Niculescu, care luase primul set cu 6-0 şi a avut două mingi de meci în setul doi. „La 40-15 mi-am arunact mingea în sus, nepotrivit, dar cu toate acestea nu am oprit punctul şi am pierdut. Apoi la 40-30 am vrut să dau în forţă, as, am mai dat în meci, dar nu mi-a ieşit şi s-a făcut 40-40. De acolo parcă nu am mai fost aşa sigură de mine. După ce a revenit cred că au fost 8 mingi pe care le-a luat”, a declarat Monica Niculescu.

În cele din urmă nemţoaica s-a impus cu 0-6, 7-6, 6-3, într-un meci care a durat mai bine de două ore jumătate. La finalul meciului care a adus victoria ţării sale şi menţinerea în Grupa Mondială Fed Cup, Jucătoarea de tenis a căzut pur şi simplu în genunchi pe teren, sărutând zgura de bucurie, după care a îmbrăţişat toţi membrii staff-ului. 

Tristeţe în tribune

Andrea Petkovic Monica Niculescu Fed Cup Cluj

În urmă au rămas peste 7.000 de spectatori români dezamăgiţi, în timp ce micuţa galerie a Germaniei a tresăltat.

Andrea Petkovic Monica Niculescu Fed Cup Cluj

În prima zi, Petkovic a fost învinsă de Simona Halep, prelungind de asemenea meciul în 3 seturi, după ce românca a avut serviciul la 5-4 în setul 2, în situaţia în care îl câştigase pe primul.

Bucurie Germania dupa victoria cu Romania in Fed Cup la Cluj

„Sunt tipul de jucătoare care nu renunţă niciodată. Sunt obişnuită cu astfel de momemte, aceste clipe îmi dau nişte emoţii speciale, când mă fac să mă simt vie, reuşesc să mă concetrez şi să dau tot ce am mai bun. După ce îmi închei cariera probabil acestea vor fi momentele pe care le voi preţui cel mai mult. Îmbătrânesc însă şi trebuie să o iau mai uşor”, a declarat Petkovic la conferinţa de presă de după meci. Sportiva şi-a ţinut cu grâu în frâu emoţiile şi lacrimile de bucurile după ce a fost cea care a înclinat decisiv balanţa în favoarea Germaniei. 

Kerber, „2 din 2”

„Taifunul” Kerber le-a dominat categoric pe Irina Begu, sâmbătă, 6-2, 6-3, dar şi pe cea în care România îşi pusese toate speranţele, Simona Halep, învinsă duminică în doar o oră şi şapte minute, 6-2, 6-2.

„Am fost agresivă, mi-am văzut de joc ştiam că întâlnesc jucătoare foarte bune”, a declarat Angelique Kerber, câştigătoare a Australian în acest an. 

Simona Halep Angelique Kerber Cluj

„Şi-a spus şi oboseala cuvântul, am avut un meci lung cu Petkovic, mi-a dat dureri şi picorul. Kerber a jucat foarte bine, când am încercat să mixez loviturile reuşea să revină”, a declarat Halep.

Deşi Germania şi-a adjudecat voctoria după 4 meciuri, cu scorul de 3-1, meciul de dublu s-a disputat totuşi, întâlnindu-se Irina Begu şi Alexabndra Dulgheru cu Annika Beck şi Julia Goerges.

Gică Popescu, la meciuri

Fotul internaţional Gică Popescu a asistat şi el la meciuri atât sâmbătă, cât şi duminică. În timpul partidei dintre Niculescu şi Petkovici, după ce adversara a împins meciul în setul 3, "Baciul" a ieşit puţin afară şi numeroase persoane l-au solicitat pentru selfie-uri. Între aceştia s-a numărat şi omul de afaceri Voicu Bojan, patronul uneia din cele mai cunoscute firme locale de IT.

Gica Popescu Cluj

"Sunt mai reci şi mai puternice psihic, pentru că sunt nemţoaice", a punctat Gică Popescu pentru Adevărul. fostul internaţional Gică Popescu a fost eliberat condiţionat în noiembrie 2015, după ce a executat jumătate din pedeapsa la care a fost condamnat, alături de alţi oameni din fotbal, în Dosarul Transferurilor.

Boc: "Am trăit meciurile la intensitate maximă"

La meciurile de la Sala Polivalentă din Cluj au asistat mai multe oficialităţi din mediul politic, dar şi oameni de afaceri. Vicepremierul Vasile Dâncu şi mai mulţi senatori de Cluj au asistat la jocuri. Primarul Emil Boc a fost printre puţinii care a rămas în sală şi la ultimul joc, de dublu, deşi partida nu mai avea miză. Edilul s-a ridicat adeseori în picioare, în loja sa, pentru a le încuraja pe românce.

"Am trăit meciurile la intensitate maximă, îmi pare rău că nu am reuşit să câştigăm. Monica a avut acele două mingi de meci, mi-a părut enorm de rău că nu am reuşit să le fructificăm. Toate fetele au luptat enorm de mult şi aş fi vrut să câştigăm", a declarat Emil Boc pentru Adevărul.

Se întoarce în Grupa a 2-a Mondială

În urma rezultatelor din weekend România retrogradează din Grupa Mondială în urna a doua a Grupei Mondiale. „E păcat, România merită şi ea să fie în Grupa Mondială, am zis de la început că a fost o tragere între două echipe care fiecare îşi merită locul aici”, a declarat Petkovic.

România va evolua anul viitor în turul 1 al Grupei Mondiale 2, iar dacă învinge se întoarce într-un baraj similar cu cel cu Germania, pentru accesul în Grupa Mondială. Dacă pierde, atunci va juca baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială 2 şi evitarea retrogradării în Grupa Euro-Africană 1.

Bilanţ România - Germania Fed Cup 1-3 (după 4 meciuri)

Sâmbătă, 16 aprilie

Irina Begu - Angelique Kerber 2-6, 3-6

Simona Halep - Andrea Petkovic 6-4, 6-7, 6-4

Duminică, 17 aprilie

Angelique Kerber - Simona Halep 6-2, 6-2

Monica Niculescu - Andrea Petkovic 6-0, 6-7, 3-6

Alexandra Dulgheru/Irina Begu - Julia Goerges/Annika Beck - meci în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite