Pățania unui antreprenor din Cluj care a vrut să ajute un om nevoiaș. „Bănuiesc că mi-a pus ceva în băutură”

0
Publicat:

Un bărbat din Cluj, antreprenor în domeniul construcțiilor, a aflat din proprie experiență cum poate fi „răsplătită” o faptă bună. Din binefăcătorul unui om fără adăpost devenit rapid victima acestuia, după ce acesta i-a câștigat încrederea.

Polițiștii vor cerceta cazul hoțului. Inquam Photos / Octav Ganea
Polițiștii vor cerceta cazul hoțului. Inquam Photos / Octav Ganea

„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”  - spunea celebrul scriitor și scenarist american Gore Vidal, în urmă cu mai bine de un secol, iar spusele sale s-au verificat în cazul unui bărbat din Cluj. Antreprenor în domeniul construcțiilor, acesta a decis să angajeze un om al străzii, pentru a-i oferi șansa de a avea o viață normală și un acoperiș deasupra capului. La final s-a dovedit că tocmai bunătatea sa l-a transformat în victima perfectă pentru cel pe care voia să-l ajute.

„Acest individ, cu un comportament ce cere milă și se declară a fi un mare creștin, a jefuit din casa unui angajat de-al meu o sumă considerabilă de bani și lucruri de mare valoare. Dacă aveți informații sau este văzut, vă rog să sunați la 112. Poliția este în căutarea lui. Mulțumesc!”, a scris Gheorghe Zanfirache, pe pagina sa de Facebook.

Bărbatul fără adăpost pe care a vrut să-l ajute era originar din Brașov și își făcea veacul prin gara din Cluj. Antreprenorul l-a întâlnit chiar în gară și i s-a făcut milă atunci când omul străzii l-a implorat să-l ajute. Suflet bun, clujeanul a decis să-l ajute și voia să-l angajeze la firma sa, ba chiar i-a găsit o chirie pe care i-a și plătit-o în prima lună. Curând, însă, au apărut și primele semne de întrebare.

„L-am cunoscut în gara din Cluj-Napoca, m-a oprit și a zis că nu are unde să doarmă și că locuiește în Brașov și i-am propus să lucreze la mine, că îl angajez eu. S-a bucurat, avea un comportament de mi s-a făcut milă de el și i-am căutat și chirie. I-am închiriat pe banii mei cu gândul că o să-i retrag banii la salariu. L-am ținut în probă de lucru două săptămâni, după care i-am propus să îl angajez și el mi-a spus că are buletinul pierdut. I-am zis să facem alt buletin și aici mi-a dat multe semne de întrebare că nu dorea”, a explicat Gheorghe Zanfirache pentru Știri de Cluj.

A dat lovitura cu prima ocazie

Potrivit sursei citate, în urma acestei „neînțelegeri”, un alt angajat al firmei a rămas fără toți banii pe care îi avea și alte lucruri de valoare. Patronul spune că acum că va depune o plângere la Poliție.

Cu 3 zile înainte de incident i-am spus că la lucru nu îl mai pot lua, fără carte de muncă sunt eu în pericol, de un control sau un accident la locul de muncă, pe deasupra că aveam și lucrări executate la înălțime. Nu l-am mai luat la lucru, chiria lui a fost dată la alt angajat de-al meu și a apelat la cel păgubit, tot angajat al meu să-l găzduiască 2-3 zile. Bărbatul l-a găzduit, tot din milă, și i-a furat în noaptea de vineri spre sâmbătă de toți banii și alte lucruri de valoare”, a precizat antreprenorul.

Victima s-a trezit dimineața și a constatat cu stupoare că cel pe care îl ajutase a dispărut fără urmă și fără măcar să salute. „M-am trezit amețit și toată ziua am fost așa. Nu știu, dar bănuiesc că mi-a pus ceva în băutură”, a spus cel păgubit, după ce a observat că omul străzii îi furase banii din casă. Acum, și acesta va depune o plângere la poliție.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite