O grenadă a explodat pe țeava unui aruncător la un antrenament din Cluj. Doi militari, răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi militari au ajuns la spital deoarece o grenadă a explodat în țeava unui aruncător AG 40 în timpul unui antrenament, în poligonul din Floreşti, judeţul Cluj.

O grenadă a explodat în țeava unu AG 40. FOTO: Shutterstock
O grenadă a explodat în țeava unu AG 40. FOTO: Shutterstock

UPDATE ORA 12.00

„Confirmăm incidentul. Doi militari au fost răniți, joi 4 mai, îm timp ce desfășurau o tragere cu AG 40 în poligonul Florești nord. O gernadă a explodat în interiorul aruncătorului AG 40. Personalului miltiar i-a fost acordat primul ajutor, uilterior, cei doi militari au fost transportați la Spitalul miltar”, a explicat pentru „Adevărul” ofițerul de relații publice al Diviziei 4 Infanterie Gemina, căpitanul Oana Boier.

În ceea ce privește cauza producerii incidentului, Boier susține că există o anchetă în desfășurare, iar în momentul de față nu s-a identificat motivul exploziei grenadei în AG.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că unul dintre militari a fost externat, iar celălalt va fi părăsi, în curând, Spitalul militar. „Niciunul nu și-au pierdut degetele”, a mai precizat Boier.

Știrea inițială

Trăgătorul şi şeful sectorului de trageri au fost duşi direct la Spitalul Militar unde au fost operaţi şi li s-au scos schijele. Se pare că unul dintre ei are două degete distruse, relatează Observatornews

Ofițerul de relații publice al Diviziei 4 Infanterie Gemina, căpitanul Oana Boier, a confirmat incidentul şi a declarat că a avut loc în timpul unei şedinţe de tragere.

Cei doi miliari sunt în afara oricărui pericol: unul a fost externat, iar celălalt rămâne pentru câteva zile în Spitalul Militar.

Conform unor surse, muniţia folosită la antrenament ar fi funcţionat defectuos din cauză că ar fi fost veche şi oxidată. 

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite