Paraşutist militar mort la Buzău. Avea două paraşute, niciuna nu i s-a deschis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Constanti Scorţea Sursa MApN
Cosmin Constanti Scorţea Sursa MApN

Incident grav de paraşutare, la Baza Aeriană de la Boboc. Un militar a murit după ce s-a prăbuşit în gol de la câteva sute de metri altitudine. Potrivit unei surse, niciuna dintre cele două paraşute nu i s-a deschis.

UPDATE 17.00 ”Din păcate, astăzi, în jurul orei 14.00, pe timpul executării unui antrenament prin paraşutare, camaradul nostru, cîpitanul Scorţea, încadrat la Baza 71 Câmpia Turzii şi-a pierdut viaîa. Medicii de la faţa locului au încercat să-i acorde primul ajutor, însă în scurt timp au constatat decesul. Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar iar şeful statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii de investigare a evenimentului”, a declarat comandor Bogdan Puşcă, locţiitor comandant Baza Aeriana Boboc. 

UPDATE ORA 16.00 „Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi-a pierdut viaţa miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de paraşută BG-7M. Era căsătorit şi avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a ofiţerului. Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut.

UPDATE Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi-a pierdut viaţa miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc - a anunţat MApN.

Autorităţile militare vor comunica oficial date despre incidentul produs miercuri, 25 mai, la prânz, în incinta bazei aeriene Boboc, după ce familia militarului decedat la antrenament va fi anunţată.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite