O „aventură” pe un site de întâlniri l-a costat 15.000 de euro pe un tânăr avocat. Șantajiștii au ajuns la închisoare

0
Publicat:

Judecătoria Cluj i-a condamnat la închisoare pe doi soți care au șantajat un tânăr avocat, obținând astfel circa 15.000 de euro. Victima a trimis mai multe fotografii intime către un cont fals gestionat de șantajiști

Avocatul a primit mai multe forografii intime cu o femeie. FOTO: Shutterstock
Avocatul a primit mai multe forografii intime cu o femeie. FOTO: Shutterstock

Problemele pentru tânărul avocat au început când a intrat în contact cu inculpații pe un site de întâlniri. Cei doi soți și-au făcut un cont fals pe site-ul „AcademicSingles”. În jurul datei de 10 mai 2023, persoana vătămată a accesat platforma respectivă de întâlniri și a luat legătură cu cei doi soți - T.A.D și T.I.D..

Au făcut schimb de numere de telefon și au continuat conversația pe aplicația WhatsApp. Avocatul a primit mai multe „fotografii intime” cu o femeie, crezând că ea este cea cu care discută. De fapt, pozele au fost găsite pe internet de către cei doi soți, relatează Clujust.ro citând din dosar.  Inculpații i-au solicitat avocatului să le trimită și el fotografii intime.

Tânărul avocat s-a conformat și le-a trimis mai multe fotografii în care apare complet dezbrăcat. Totodată, fiind convins că poartă conversații cu o femeie, tânărul a început să le povestească celor doi inculpați o serie de aspecte din viața sa intimă.

Nota de plată de peste 15.000 de euro

La scurt timp după ce au obținut fotografiile intime, soții au început să îi ceară să transfere în două conturi bancare diferite sume de bani, amenințându-l că, în caz contrar, vor posta în mediul online fotografiile în ipostaze compromițătoare

În perioada 14 mai - 30 iunie 2023, cei doi, în mod repetat, prin mesaje scrise și prin mesaje audio, l-au amenințat pe avocat că vor afișa fotografiile sale intime la biroul de avocatură unde acesta își desfășura activitatea. De asemenea, în aceeași perioadă, cei doi i-au spus că o vor contacta pe mama sa și îi vor trimite acesteia fotografiile intime.

Toate aceste amenințări i-au provocat avocatului o stare de temere și l-au determinat să le transfere inculpaților sumele de bani solicitate. Astfel, în perioada amintită, tânărul a efectuat douăzeci de transferuri bancare prin care a plătit diferite sume de bani, cuprinse între 180 și 25.500 de lei către conturile bancare aparținând inculpatului T.A.D, în sumă totală de 76.873 lei (circa 15.000 de euro).

În toată această perioadă, avocatul a blocat numerele de telefon de pe care era contactat de către inculpații T.A.D și T.I.D. prin mesaje WhatsApp, dar de fiecare dată era aceștia foloseau numere noi, în total 20-30.

Șantajiștii au ajuns la închisoare 

Deoarece nu avea atașate carduri la conturile unde tânărul avocat a făcut plățile, soțul șantajist a apelat la diverse persoane pentru a-i scoate banii cash. Una dintre aceste persoane, o cumnată a soților, intuind ce se întâmplă, l-a ajutat pe avocat să-i identifice pe cei doi soți și astfel aceștia au ajuns pe mâna poliției.

În faza anchetei penale, cei doi au infirmat acuzațiile, însă în fața instanței au recunoscut totul și au cerut să fie judecați în procedura recunoașterii vinovăției.

Judecătoria Cluj a stabilit, zilele trecute, pedeapsa pentru cei doi: bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, în timp ce soția lui a primit trei ani de închisoare cu suspendare, doarece este gravidă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite