Ce îi face pe români tot mai atrași de ideea de face bani din OnlyFans și videochat. Opinia unui psiholog

0
Publicat:

În ultimii ani, platforma OnlyFans a câștigat tot mai mulți adepți la nivel mondial. Acest lucru se întâmplă și în România, iar numărul celor care distribuie conținut destinat adulților este într-o continuă creștere.

Videochat SURSĂ FOTO Shutterstock
Videochat SURSĂ FOTO Shutterstock

Conform specialiștilor, de cele mai multe ori este vorba despre mirajul banilor câștigați ușor, fără prea multă muncă.

Cum ia amploare acest fenomen?

Când vine vorba despre bani câștigați ușori, românii uită de inhibiții și de rușine și par a fi tot mai pregătiți să renunțe la haine în fața camerelor de filmat, pentru a obține, lunar, sume importante. Conform psihologilor, acest fenomen ia amploare și se răspândește ușor, iar cei neformați, în special persoanele de sex feminin, pot cădea foarte ușor în capcană.

,,Vedem, în fiecare zi, în mediul online, tot felul de modele care promovează activitatea pe care o au pe OnlyFans sau chiar activitatea de videochat. De cele mai multe ori, aceste persoane se laudă cu sumele de bani pe care le câștigă, cu vacanțele în care merg și cu stilul de viață pe care îl au. Aceste aspecte pot fi un real pericol mai ales pentru tinere. Există foarte multe persoane neformate, care nu au suficientă experiență de viață și care pot cădea în această capcană, a banilor obținuți ușor. Astfel, mediul online tinde să devină un teren minat, extrem de periculos mai ales pentru tineri, care pot fi influențați de aceste exemple negative ce se fac remarcate doar prin aspectele financiare", a precizat Andreea Coman, psiholog clinician.

,,Deformează caracterul și scade stima de sine"

Conform psihologilor, o astfel de decizie, de a activa pe o astfel de platformă, poate avea efecte grave pe termen lung. Astfel, există multe persoane care ajung să se confrunte cu depresie și anxietate după ce au activat în aceste domenii, regretând decizia luată într-un anumit moment al vieții.

,,Din păcate, internetul este o imensă bibliotecă virtuală. Astfel, se stochează cam toată activitatea pe care o avem în mediul online. Există persoane, avem în special paciente, care au trecut prin clipe foarte grele din cauza alegerilor făcute. Într-un anumit moment al vieții, o persoană poate ajunge să își dorească mai mult, să aibă o carieră și o familie. Acesta este punctul în care multe persoane renunță la aceste activități. Cu toate acestea, istoricul rămâne, iar persoanele pot dezvolta anxietate sau chiar depresie. Este bine ca un tânăr să fie îndrumat de timpuriu spre o carieră, spre un sport, spre activități care să-i aducă plăcere. Totodată, activitatea din mediul online trebuie monitorizată de către părinți, pe cât posibil, dar nu în mod abuziv", a adăugat psihologul ieșean. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite