Motivul pentru care unii refugiaţi ucraineni au fost refuzaţi în România. „Nimeni nu ne-a primit din cauza asta”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ştefan Both
FOTO Ştefan Both

O tânără refugiată din Ucraina s-a plâns că nu reuşeşte să găsească în România un apartament unde să locuiască împreună cu familia ei pentru că are o pisică. Din acest motiv, oamenii ar fi refuzat să-i închirieze o locuinţă.

Tânăra a făcut un apel pe grupul de Facebook Uniţi pentru Ucraina, afirmând că nu reuşeşte să-şi găsească un apartament pentru a-l închiria. La scurt timp după asta, a primit mai multe oferte din România, din diverse oraşe, din partea unor oameni care nu sunt deranjaţi de acest lucru.

„Bună ziua! Caut locuinţă pe program. Suntem patru persoane (două femei şi doi copii). Oraşe de interes: Suchava, Yassy (n.r. - Suceava, Iaşi). Problema care ne îngreunează găsirea unei case este prezenţa unei pisici. Nimeni nu vrea să ne lase cu un animal”, s-a plâns tânăra. 

În doar câteva ore. apelul ei a primit mai multe răspunsuri din mai multe localităţi, iar femeia a acceptat una dintre oferte. Oameni din Siret, Buşteni, Vatra Dornei şi alte localităţi s-au arătat dispuşi să-i închirieze o casă printr-un program special destinat ajutorării refugiaţilor din Ucraina.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Viktoria, profesoara din Ucraina care a făcut o sală de clasă într-un adăpost: „Nu-i pot salva acum, dar caut o oportunitate“

Destrămarea Federaţiei Ruse, între binecuvântare şi risc major pentru Occident. Avertismentul unui general român

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite