Igor Dodon, pentru presa rusă: România vrea să înghită Republica Moldova. Se poate termina cu un război civil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Aflat în arest la domiciliu, ex-preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a primit acasă pe jurnaliştii ruşi de la televiziunea rusă de stat, Rossia 1, cărora le-a oferit un interviu, în care a adus acuzaţii SUA şi UE, fără să uite să reitereze şi despre pericolul unirii R. Moldova cu România.

Igor Dodon a criticat iniţiativa UE de a oferi asistenţă financiară pentru modernizarea armatei Republicii Moldova. Dodon consideră că Republica Moldoa nu are nevoie de armament în tentativa sa de a se apăra de Rusia, deoarece Rusia mereu a recunoscut independenţa şi suveranitatea R. Moldova, inclusiv a recunoscut şi regiunea transnistreană ca parte a R. Moldova.

Dodon s-a arătat nedumerit că UE oferă asistenţă pentru armata Republicii Moldova, în timp ce autorităţile de la Chişinău au decis să comaseze universităţile din ţară din lipsă de bani.

Dodon a criticat şi obţinerea de către Moldova a statutului de ţară candidat la UE. Potrivit fostului şef de stat, Moldova nu va deveni niciodată stat membru UE, deoarece există problema transnistreană şi există autonomia Găgăuzia, regiuni care nu vor accepta acest lucru. Dodon e de părere că integrarea europeană ar putea duce la destrămarea ţării, pe motiv că cele două regiuni nu vor mai dori să se afle în componenţa Moldovei.

Dodon a vorbit şi despre şedinţa comună de la Chişinău a parlamentelor României şi Republicii Moldova. Dodon afirmă că scopul şedinţei a fost acela de a verifica cum se va comporta societatea, în contextul unor planuri de viitor, ale României şi Occidentului, de a uni cele două ţări. Dodon spune că acest fapt demonstrează încă o dată că România „vrea să înghită” Republica Moldova, fapt ce va cauza un război civil.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite