Moartea lui George Floyd i-a îmbogăţit familia. Cum a obţinut 16 milioane de dolari în câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia lui George Floyd i-a organizat o înmormântare fastuoasă. FOTO: EPA/EFE
Familia lui George Floyd i-a organizat o înmormântare fastuoasă. FOTO: EPA/EFE

Campania de strângere de fonduri în memoria lui George Floyd pe cea mai folosită platformă în acest scop din SUA a obţinut cele mai multe donaţii de la înfiinţarea acesteia: 499.000 de persoane au donat 14,3 milioane de dolari. În plus, suma de 2,1 milioane de dolari a fost donată, separat, pentru fiica lui Floyd.

14,3 milioane de dolari donaţi de 499.000 de persoane. Acestea erau, joi, 18 iunie, datele campaniei demarate de Philonise Floyd, fratele lui George Floyd, pe cea mai importantă platformă specializată din SUA - Gofoundme.com. Datele se modifică însă de la o zi la alta.

Într-un articol publicat în Insider, în 6 iunie, suma strânsă era de 13,4 milioane de dolari. „Un reprezentant al GoFundMe a confirmat pentru Insider că fondul memorial a primit peste 480.000 de donaţii de la oameni din 140 de ţări din întreaga lume”, arată sursa citată. Este vorba despre „cele mai multe donaţii de la înfiinţarea platformei”. Obiectivul iniţial al campaniei demarate în 27 mai, de 1,5 milioane de dolari, a fost depăşit cu mult. 

Pe ce vor fi cheltuiţi banii

Pe pagina campaniei se arată că banii obţinuţi din strângerea de fonduri vor contribui la „cheltuieli de înmormântare, consiliere psihologică, cazare şi transport pentru toate procedurile judecătoreşti care vor urma şi vor ajuta familia noastră în zilele următoare, în timp ce vom continua să căutăm dreptate pentru George”, se arată în descrierea campaniei. O parte din fonduri vor fi, de asemenea, alocate pentru administrarea averii lui Floyd în beneficiul şi pentru îngrijirea copiilor lui Floyd.”

Pe lângă fondul memorialistic, fratele mai tânăr Bridgett Floyd a creat şi un cont GoFundMe pentru a acoperi „cheltuielile de călătorie şi alte cheltuieli”, în care s-au strâns 377 de dolari.

2,1 milioane de dolari pentru fiica lui Floyd

De asemenea, o campanie de strângere de fonduri a fost demarată pentru fiica lui Floyd, Gianna Floyd. 62.000 de pesoane au donat 2,1 milioane de dolari în acest fond creat în 2 iunie de avocata care o reprezintă pe fosta soţie a lui Floyd. „Vă mulţumim foarte mult pentru dragostea şi sprijinul pe care ni le-aţi trimis”, este mesajul lui Roxie Washington pentru donatori, care a anunţat că cei care doresc să trimită poze şi cadouri pentru Gianna pot s-o facă pe adresa fundaţiei pe care a creat-o - The George and Gianna Floyd Foundation.

Citeşte şi

 

Trecutul infracţional al lui George Floyd. Ce spune şeful sindicatului poliţiştilor din Minneapolis

 

Fratele lui George Floyd cere ONU „să-i ajute pe americanii de culoare” 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite