Marişca a pierdut „la mustaţă“ raliul Clujului. Napoca Rally Academy, învingătoare pe echipe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Marişca şi Sebastian Itu au încheiat pe locul secund o cursă nebună, în care învingătorul s-a decis pe ultima probă. Napoca Rally Academy s-a impus şi în cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Raliuri „Dunlop“, Raliul Clujului Star Lubricants

Câştigător în patru din ultimele cinci ediţii ale Raliului Clujului, Bogdan Marişca a început în forţă şi anul acesta, stabilind al doilea timp al super-specialei de vineri seara, pe care a terminat-o la doar o secundă de lider. Însă, chiar pe finalul ultimei probe speciale de sâmbătă, motorul Mitsubishi-ului Evo IX pilotat de clujean cedează şi Bogdan este nevoit să se încline şi să cedeze prima treaptă a podiumului, terminând pe doi, la doar 0,9 secunde de Valentin Porcişteanu.

„Îl felicit pe Vali, a fost o luptă strânsă şi frumoasă,  dar noi suntem supăraţi. În general îmi asum rezultatele mai puţin bune dar, de această dată, dacă nu am fi avut probleme pe ultima probă, sunt convins că nu am fi pierdut cele nouă zecimi de secundă. În final trebuie să ne bucurăm pentru locul doi“, a declarat Bogdan Marişca la finalul raliului.

Tempestini a terminat pe locul 4

Nici echipajul Tempesta/ Dorin Pulpea nu se poate declara mulţumit de rezultatul obţinut, o greşeală făcută pe Proba Specială 3 aruncându-i, practic, în afara podiumului, la 5,9 secunde . „Nu ne bucurăm pentru poziţia ocupată, dar este bine că maşina a ţinut şi am avut din nou un raliu fără nicio problemă tehnică. De data asta am pierdut pe mâna noastră, greşeala pe care am făcut-o pe prima trecere pe Râşca, dovedindu-se, în final, foarte importantă, a spus Tempesta în ultimul parc de service.

Până la Raliul Argeşului, următoarea etapă a campionatului intern, Tempesta şi Dorin Pulpea  vor participa la Yalta Rally, în Ucraina, etapă a Intercontinental Rally Challenge şi a FIA European Rally Cup (East).

Vlad Cosma, primul la maşinile cu două roţi motrice

Echipajul  Vlad Cosma/ Florin Dorca a câştigat fără drept de apel bătălia maşinilor cu două roţi motrice, cea a clasei 6, din cadrul Citroen Racing Trophy şi cea a juniorilor, terminând Raliul Clujului pe locul şase în clasamentul general absolut. În clasamentul maşinilor cu două roţi motrice, în care punctează maşini mult mai puternice decât Citroenul sau C2R2 Max, Cosma  a pierdut doar super-speciala de vineri seara pe care s-a clasat pe locul doi, la o zecime de lider. Pentru Danny Ungur si Tony Avram, raliul de casă a însemnat o nouă victorie bifată cu lejeritate la clasa 19. Ungur nu a cedat nicio probă şi a câştigat clasa din nou cu un ecart de peste 1 minut şi 40 de secunde faţă de locul secund şi se clasează pe locul 5 în clasamentul general absolut al raliului.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite