Mall construit la Cluj-Napoca pe o suprafaţă de 38.000 de metri pătraţi. Când va fi inaugurată construcţia

0
0
Oxygene Mall ar urma să fie inaugurat cel mai târziu în data de 7 februarie 2020. FOTO: skypercity.com
Oxygene Mall ar urma să fie inaugurat cel mai târziu în data de 7 februarie 2020. FOTO: skypercity.com

Omul de afaceri Ştefan Gadola va construi la Cluj-Napoca un mall cu o suprafaţă de 38.000 de metri pătraţi. Investiţia a fost estimată între 80 şi 100 de milioane de euro.

Clujul va avea în următorii trei ani încă un mall, al patrulea din oraş. Oxygene Mall, va fi compus din două corpuri de cladire, unul cu parter şi mezanin, altul cu parter, mezanin şi etaj retras, totul pe o suprafaţă de 38.000 de metri pătraţi şi va fi ridicat în Piaţa Abator din Cluj. Parcarea va fi comună si va avea trei niveluri. Mall-ul va avea acoperiş verde care se vrea a fi un mini parc.

La ”pachet” cu Oxygene Residence

Proiectul extins mai prevede şi construcţia a încă trei clădiri cu destinaţia de birouri şi apartamente, dintre care două cu regim ridicat de înălţime cu parter, mezanin, 16 etaje plus un etaj retras, respectiv parter, mezanin, 17 etaje şi un etaj retras. Al treilea corp de clădire va fi mult mai scund cu parter, mezanin şi un singur etaj. Toate cele trei imobile vor fi grupate în cadrul unui subproiect numit Oxygene Residence şi vor avea parcarea situată pe două niveluri subterane. 

Deşi autorizaţia de construire a fost eliberată încă de la mijlocul anului trecut, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă la data de data de 8 februarie, şantierul a fost amenajat abia în ultimele zile. Conform autorizaţiei, lucrările ar trebui să fie finalizate până pe 7 februarie 2020. 

Şi Arpad Paszkany a vrut mall exact în acelaşi loc

Un proiect asemănător a fost gândit în urmă cu aproape 10 ani, exact în aceeaşi zonă, de un alt om de afaceri din Cluj, Arpad Paszkany. Fostul proprietar al clubului de fotbal CFR Cluj a intenţionat să ridice un mall în Piaţa Abator. 

Complexul, care ar fi trebuit să includă un centru comercial de mari dimensiuni şi două clădiri de 22 de etaje, respectiv 18 etaje a fost denumit Riverfront. Investiţia ar fi urmat să fie realizată de TriGranit, dezvoltatorul imobiliar care a construit o reţea de centre comerciale în Europa Centrală, inclusiv Polus Center din Cluj şi Maritimo din Constanţa.

Proiectul a obţinut toate avizele în 2009, dar nu a mai fost realizat din cauza crizei. Între timp, compania TriGranit a fost preluată în 2015 de grupul american Texas Pacific Group, fără activele din România, iar Polus Center şi-a schimbat numele şi a devenit Vivo Center.

Citeşte şi 

FOTO VIDEO Iulius Group susţine că a inaugurat cel mai scump parc din ţară la Cluj: a costat 200 de euro metrul pătrat

FOTO VIDEO Extinderea Iulius Mall, o afacere imobiliară de 22 de milioane de euro mascată de un parc inexistent. Boc a girat businessul

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri