Italian din Cluj, uluit de preţurile uriaşe ale apartamentelor. „În Milano, luam mai multe locuinţe la banii ăştia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujul este de departe cel mai scump oraş din România. FOTO Shutterstock
Clujul este de departe cel mai scump oraş din România. FOTO Shutterstock

Cesare, un italian care a trăit mai mulţi ani în Timişoara, Oradea şi Cluj, a rămas uimit de preţurile proprietăţilor din Cluj. El spune că intenţiona să-şi cumpere un apartament aici, însă preferă să îşi cumpere mai multe la Milano şi să le dea în chirie.

O garsonieră de 24 de metri pătraţi a ajuns să coste 110.000 de euro la Cluj şi asta departe de centrul vechi al oraşului.

„Garsonieră cu baie (duş, wc),bucătărie mobilată cu totul (aragaz,frigider,mobila de bucătărie) cameră cu pat dublu, dulap foarte spaţios şi bine compartimentat, birou, scaun. Etajul 4/4. Pretul este 110 000 euro, uşor negociabil. Vă rog fără oferte bombă. Se acceptă credit. Dacă cumva nu sună telefonul, daţi mesaj pe olx cu numărul dumneavoastră şi o să vă sun”, e anunţul postat pe site-ul unei agenţii imobiliare din Cluj.

Şi nu este tot. „Adevărul” a mai arătat că multe dintre casele din Cluj costă mult mai mult decât un castel în Franţa, Italia sau Austria. 

Iar preţurile îi iau de multe ori prin surprindere şi pe străinii care locuiesc în România sau care au trăit aici şi continuă să păstreze legătura cu prietenii din România. 

garsoniera cluj

Peste 4.500 de euro/mp de garsonieră, la Cluj.  Sursă foto: Storia.ro

Este şi cazul lui Cesare, un italian care a locuit mai mulţi ani în România, la Timişoara, Oradea şi Cluj, unde a avut afaceri. La un moment dat, el intenţiona să se stabilească aici, ţinând cont că soţia este româncă, însă preţurile l-au făcut să dea înapoi, deşi banii chiar nu reprezintă o problemă pentru el.

„Am învăţat să nu dau mai mult decât face şi mă simt păcălit când e vorba de astfel de preţuri. În Italia, în Milano chiar, găsesc apartamente mai ieftine decât în Cluj. Ok, e Cluj, e un oraş frumos, centru universitar şi economic, sunt sută la sută de acord că e la toate capitolele peste oraşe ca Timişoara şi Oradea, dar nimeni nu mă poate convinge că e peste Milano şi că se justifică asemenea preţuri. De banii pe care îi dau în Cluj pe o garsonieră îmi iau la Milano două sau trei şi le dau în chirie. Şi ies mai câştigat decât dacă aş cumpăra aici o singură garsonieră şi aş lua o singură chirie, mai ales că în Milano sunt cu puţin mai scumpe chiriile”, a spus el.

Ofertele postate pe site-urile unor agenţii imobiliare italiene îi dau dreptate. Chiar dacă în Milano există şi proprietăţi imobiliare scumpe, unele de milioane de euro, există şi garsoniere şi apartamente mici la preţuri cu mult mai abordabile decât în Cluj. Şi nu sunt deloc puţine.

Este şi cazul unui apartament de 33 de metri pătraţi cu două camere, scos la vânzare cu 25.000 de euro, la Milano. Dat în chirie, acesta ar aduce un beneficiu mai mare decât garsoniera de 110.000 de euro din Cluj. Iar exemplele pot continua. 

apartament milano oferta

Ofertă imobiliară la Milano Sursa foto: Idealista.it

Oferte imobiliare Milano SURSA idealista.it

Ofertă imobiliară la Milano Sursa foto: Idealista.it

Oferte imobiliare Milano SURSA idealista.it

Ofertă imobiliară la Milano Sursa foto: Idealista.it

Oferte imobiliare Milano SURSA idealista.it

Ofertă imobiliară la Milano Sursa foto: Idealista.it

Vă mai recomandăm şi:

Impresiile unei tinere din Franţa care studiază la Cluj. „România capătă notorietate, e extraordinară în toate sensurile cuvântului”

Turnul Eiffel, transformat în „turnul manelelor”: „Fac o gălăgie infernală şi păcălesc turiştii cu «alba-neagra»” VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite