Turnul Eiffel, transformat în „turnul manelelor”: „Fac o gălăgie infernală şi păcălesc turiştii cu «alba-neagra»” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
turnul eiffel foto unsplash

Românii au început să pună stăpânire încet, dar sigur şi pe Paris, iar zonele turistice sunt preferatele lor. Însă nu pentru a face turism, ci pentru a le oferi străinilor serviciile lor, de la plimbatul cu bicicleta şi până la celebrul joc „alba-neagra”.

O turistă româncă a vizitat de curând „Oraşul luminilor” şi a rămas surprinsă de numărul mare de conaţionali pe care i-a văzut în Paris. Pe lângă cei care cerşesc în metroul parizian şi pe marile bulevarde sunt şi români mai intreprinzători, care le oferă turiştilor diverse servicii. 

În zona turnului Eiffel, Ana a remarcat că se vorbea foarte mult româneşte. De altfel, fondul sonor era dominat de manele, iar din când în când „negustorii ambulanţi” se încălzeau dansând pe ritmurile de influenţă orientală, sub privirile surprinse ale turiştilor. 

„Am văzut mulţi în zona turnului Eiffel, jucau «alba-neagra». Fac o gălăgie de nedescris şi îi păcălesc pe turişti. Şi manelele se auzeau în zona respectivă din mai multe locuri, erau date foarte tare. La «alba-neagra» opreau turiştii. Mergeau şi jucau românii care se dădeau a fi turişti şi ei ca să-i atragă pe adevăraţii turişti, se juca pe 100 de euro. Lângă turn, maneliştii şi-au făcut o mică «afacere»: şi-au luat nişte biciclete ca un fel de trăsuri cu care îi plimbă pe turiştii care vor să vadă zona”, e atmosfera descrisă de Ana.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Un român acuzat în „jaful secolului“ de la Londra, prins cu un milion de lire false. Ţinea banii într-o geantă furată de la o celebră familie de miliardari

Oraşul care încheie anul cu un excedent de peste 120 de milioane de euro. Proiectele care puteau fi făcute cu aceşti bani şi explicaţia autorităţilor

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite