Institutul Inimii din Cluj a oprit internările după ce a devenit focar de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
11 persoane au fost depistate cu COVID-19 în Cluj-Napoca.
11 persoane au fost depistate cu COVID-19 în Cluj-Napoca.

Institutul Inimii din Cluj nu mai face internări, după ce au fost depistaţi pozitivi cu noul coronavirus 9 pacienţi şi 2 asistenţi medicali. Urgenţele aduse de ambulanţe sunt redirecţionate spre Clinica de Cardiologie a Clinicii Medicale nr. 1.

Managerul Institutului Inimii, Florin Crişan, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că urgenţele aduse de ambulanţe sunt redirecţionate spre Clinica de Cardiologie a Clinicii Medicale nr. 1. Pacienţii care vin pe picioarele lor sau sunt aduşi de aparţinători la serviciul de urgenţe al institutului sunt consultaţi, dar nu rămân internaţi.

„S-a dispus sistarea internărilor şi a internărilor programate la Institutul Inimii. Ca o măsură de prevenire a răspândirii COVID s-au oprit şi internările programate şi la chirurgia cardio-vasculară, singurul astfel de centru din regiunea noastră, dar urgenţele se tratează, fără internare însă. Urgenţa medicală se tratează şi au loc intervenţii chirurgicale indiferent dacă vorbim de chirurgie sau cardiologie”, a spus Crişan.

Decizia de sistare a internărilor a fost luată de conducerea Institutului Inimii după confirmarea a 11 cazuri de COVID în ultima perioadă, dintre care 9 pacienţi şi 2 asistenţi medical. Măsura va dura cel puţin 7 zile. La institut sunt anchete epidemiologice în curs realizate de DSP Cluj .

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite