Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul judecătorului clujean prezent fără mască la un protest AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Lucian Buta nu purta mască. FOTO: Clujust
Judecătorul Lucian Buta nu purta mască. FOTO: Clujust

Lucian Buta, judecător la secţia penală a Judecătoriei Cluj-Napoca, a fost surprins fără mască la protestul AUR privind obligativitatea vaccinării împotriva  COVID-19. Inspecţia Judiciară face verificări.

Printre protestatarii care au participat la manifestaţia AUR împotriva obligativităţii vaciinării, care a avut loc duminică, din Cluj-Napoca, s-a numărat şi judecătorul Lucian Buta. Acesta a apărut în pozele postate pe Facebook de Alin Coleşa, deputat AUR de Cluj. În una dintre imagini se poate observa că Buta nu poartă masca de protecţie, scrie clujust.ro. Judecătorul avea în mâini o foaie pe care scria „Corpul meu, alegerea mea. Nu obligativităţii vaccinării!”. Contactat de Clujust.ro, judecătorul Lucian Buta -a transmis că nu doreşte să comenteze prezenţa lui la protest. 

Inspecţia Judiciară au demarat, conform Ziar de Cluj, procedurile de verificare. „Inspecţia Judiciara a luat act de informaţiile apărute in spaţiul public si a decis sesizarea din oficiu. Inspectorii judiciari urmează sa efectueze verificări prealabile pentru a stabili daca exista indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

 

Replică: „manifestaţia nu a fost organizată de AUR”

Ioana Florentina Ursu a transmis o replică pe adresa „Adevărul” în numele „grupului de iniţiativa cetăţenească , apolitica , antivaccinare obligatorie”:

„Pentru corecta informare a cetaţenilor , fac următoarele precizări in numele grupului  apolitic de iniţiativă care a organizat  duminică ,7 martie a.c. , in Cluj -Napoca un protest spontan impotriva legii vaccinării obligatorii care se află  in dezbatere ,camuflată ,in forurile decizionale .

         La această manifestaţie , care NU A FOST ORGANIZATĂ  DE  A.U.R., am chemat cunoscuţi si prieteni care împărtăşesc ideea că vaccinarea nu trebuie transformată  din act medical voluntar ,intr -un tratament impus abuziv ,care constrânge libertatea de alegere . Aşadar , luând cunostinţă de faptul că in Bucuresti ,dar si in alte orase ale ţării , se anunţaseră acţiuni de protest ,ne -am mobilizat caţiva parinţi sa facem un flash mob . Aşa  l -am sunat , printre alţii,  cu putin inainte de ora 15 ,  pe judecătorul Lucian Buta , dar  si pe deputatul A.U.R . Alin Colesa , ambii participând  la eveniment  alături  de aproximativ 100 de persoane .  Manifestaţia a  fost paşnică , fără  discursuri de niciun fel , nepolitizată , fără  însemne ale vreunui  partid.                                   Dezavuăm orice incercare din mass - media de a distorsiona adevărul ,politizând acest eveniment al cetaţenilor clujeni , care au cerut , prin mesajele pe care le -au afişat ,să fie respectate LIBERTATEA DE DECIZIE ,DREPTURILE CONSTITUŢIONALE , ACCESUL LA INFORMARE CORECTĂ”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite