Au început lucrările la metroul din Cluj Napoca. Sorin Grindeanu a anunțat când va fi funcțional VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcția metroului clujean este finanțată de Ministerul Transporturilor prin PNRR, dar derulată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Metroul de la Cluj Napoca, într-o simulare a Primăriei FOTO: Primăria Cluj Napoca
Metroul de la Cluj Napoca, într-o simulare a Primăriei FOTO: Primăria Cluj Napoca

Lucrările de execuţie a metroului clujean au început, miercuri, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu, a preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, a ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi a primarului Emil Boc.

"Încep lucrările la prima magistrală de metrou din afara Capitalei! Construcţia metroului clujean este finanţată de Ministerul Transporturilor prin PNRR, dar derulată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Este un nou exemplu de rezultat al unui parteneriat eficient al autorităţilor centrale şi locale în beneficiul românilor!", a scris Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

”Începerea lucrărilor la cel mai mare proiect de infrastructură din România de după Revoluție. Cluj-Napoca este primul oraș după București în care vom avea metrou”. a scris la rândul său primarul Emil Boc.

Valoarea totală a contractului este de 13,69 miliarde de lei, din care 1,48 de miliarde de lei sunt fonduri din PNRR, 41 de milioane de lei de la bugetul Primăriei, iar 10,04 miliarde de lei de la bugetul de stat.

 "Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat anul trecut (mai 2023) cu o asociere de constructori pentru suma de 10,78 miliarde de lei (cu TVA). Această linie de metrou va deveni complet funcţională în 2031 când se mizează pe un număr de 164.000 de călători/zilnic. Clujenii vor avea la dispoziţie, din acel moment, o linie de metrou uşor în lungime de peste 21 de kilometri şi 19 staţii", a mai arătat Sorin Grindeanu.

Tot miercuri, premierul Marcel Ciolacu, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii au fost prezenţi la inaugurarea extinderii terminalului pasageri plecări al Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, printr-o investiţie în valoare de peste 366 de milioane de lei.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite