FOTO Ţepeş şi Matia Corvin, cinefili cu ochelari 3D pe afişul TIFF 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două figuri istorice ale căror destine au fost legate acum mai bine de cinci secole sunt vedetele campaniei de imagine a TIFF 2014: Vlad Ţepeş şi Matia Corvin. Cei doi apar în ipostaza de cinefili cu ochelari 3D pe afişul Festivalului Internaţional de Film Transilvania din acest an. TIFF se va desfăşura între 30 mai şi 8 iunie.

Afişul TIFF a fost desemnat în acest an în urma unui concurs şi nu a fost creat de echipa TIFF ca la ediţiile anterioare. Ideea câştigătoare îi aparţine lui Paul Bucovesan, un tânăr artist grafic din Cluj-Napoca, cu studii la Universitatea de Arte Plastice şi Design, secţia foto-video. Acesta are o experienţă de 7 ani în design grafic.

„În 2014, Matei Corvin şi Vlad Ţepeş sunt reuniţi ca entităţi istorice de către pasiunea ipotetică pentru film, în ciuda diferenţelor regionale şi a background-ului cultural. Matia Corvin a fost întotdeauna un simbol al Clujului, un loc de întâlnire pentru populația orașului, toate drumurile ducând, într-un final, la statuia sa din Piața Unirii.
Vlad Ţepeş, deşi domnitor al Ţării Româneşti din punct de vedere istoric, a devenit figura centrală cu care este identificată Transilvania după apariţia cărţilor şi a filmelor care l-au imprimat în memoria colectivă ca Dracula. Modelele randate 3D îmbină vechiul cu modernul, iar ochelarii de pe fața figurilor creează un contrast umoristic între cultura tradițională și pop culture, asemănător, dar totodată diferit de cel cu care a fost obișnuit publicul festivalului de-a lungul anilor”, spune Paul Bucovesan, într-un comunicat al organizatorilor TIFF.

                        

image
image

Artistul a realizat conceptul grafic pentru diverse companii şi evenimente, a avut două expoziţii de grafică şi mixed media, iar o lucrare a sa a fost publicată în cadrul proiectului „Clujul meu, Clujul tău”, susţinută de comunitatea virtuală I love Cluj.

Propunerea sa a fost aleasă dintr-un număr de peste 100 trimise. Cele patru proiecte finaliste, pe lângă cel al lui Paul Bucovesan, le aparţin lui Paul Săvulescu, Radu Gaciu, Ionuţ Popescu şi Andrei Mărginean. Propunerile lor pot fi văzute AICI.

Toate afişele TIFF pot fi regăsite AICI.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie 2014) este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Mai puteţi citi:

TIFF în top 100 de festivaluri de film din lume. Cea mai importantă revistă a industriei mondiale de film promovează Clujul drept o viitoare destinaţie cinematografică de succes

Tudor Giurgiu, regizor: „Cinematografia este un teren al nimănui“

Special la TIFF: Emil Racoviţă, afişul ceh şi cinematografele de odinioară

Premieră absolută la TIFF. Trei regizori clujeni în competiţie la secţiunea Zilele Filmului Românesc

VIDEO De văzut la TIFF 2013:  „Fuck for Forest“, o peliculă cu tentă ecologistă ce frizează filmele porno, şi documentarul controversat „The Act of Killing“

VIDEO TIFF 2013 are buget mai mic şi bilete mai scumpe. Tudor Giurgiu: „Am fost amendaţi pentru reuşita Festivalului“

Usturoi ardelenesc pe covorul roşu. Şi nu oriunde, ci la Festivalul de Film de la Cannes

FOTO VIDEO Tom Sawyer, varianta de Cluj. „Transylvanian Garlic“, filmul prieteniei dintre un copil ţigan şi unul român

FOTO „Clujul meu şi Clujul tău“. Zeci de mii de lei donaţi pentru tipărirea unui album neconvenţional despre oraşul Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite