FOTO Cum arată cele mai frumoase 20 de târguri de Crăciun din Europa. Un oraş din România s-a clasat la mijlocul topului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa este cel din Tallinn. FOTO: europeanbestdestinations.com
Cel mai frumos târg de Crăciun din Europa este cel din Tallinn. FOTO: europeanbestdestinations.com

Târgul de Crăciun din capitala Estoniei, Tallinn, a fost votat drept cel mai frumos din Europa în cadrul unei competiţii la care au participat 20 de oraşe. Celebrul târg din Viena s-a clasat abia pe locul 4, în timp ce un oraş din România s-a situat la jumătatea clasamentului.

FOTO Cum arată cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Peste 200.000 de persoane au votat pentru cele mai frumoase târguri de Cărciun pe site-ul European Best Destinations, o asociaţie europeană cu sediul la Bruxelles ce promovează turismul şi cultura europeană. Pe data de 10 decembrie, au fost desemnaţi câştigătorii: pe primul loc s-a clasat Târgul de Crăciun de la Tallin (Estonia), despre care realizatorii topului spun:

„A devenit unul dintre evenimentele care nu trebuie ratate în Europa. Piaţa de Crăciun din Tallinn încântă pe toată lumea cu confortul, locaţia istorică, minunatele clădiri medievale şi tradiţiile ancestrale. În ultimii ani, piaţa de Crăciun din Tallinn a fost de mai multe ori aleasă ca fiind una dintre cele mai frumoase pieţe de Crăciun din lume. Pentru copii, divertismentul este oferit de caruseluri şi de Moş Crăciun, care distribuie bomboane în casa lui mică celor mai buni la recitarea versurilor. La acest târg puteţi cumpăra obiecte de artizanat de înaltă calitate, de la tot felul de suveniruri, până la accesorii practice de iarnă, şi vă puteţi umple burta cu turtă dulce şi cu fripturi de Crăciun”.

Viena, pe locul IV

Pe locul II a ieşit Târgul de Crăciun de la Budapesta, urmat de Târgul de Crăciun de la Strasbourg (Franţa), care a devenit foarte cunoscut în ultimele zile din cauza unui atentat terorist. 

Abia apoi s-a clasat celebrul Târg de Crăciun din Viena, urmat de târugrile din Erfurt (Germania), Poznan (Polonia), Bruxelles (Belgia) sau Praga (Cehia).  

cluj targ de craciun foto. primaria cluj

Târgul de Crăciun din Cluj. FOTO: Primăria Cluj

VEZI CUM ARATĂ TÂRGUL DE CRĂCIUN DIN CLUJ

Clujul, pe locul 10 

Târgul de Crăciun de la Cluj s-a clasat pe locul 10, depăşind oraşe precum Metz (Franţa), Dresda, Koln (Germania), Basel (Elveţia), Sevilia (Spania) sau Chester (Marea Britanie).

Despre Târgul de Crăciun din Cluj, European Best Destinations spune că este „o sărbătoare a familiei, a întregii familii extinse: copii, bunici, mătuşi, unchi, veri etc.“.

„De ce să vizitaţi Clujul în perioada Crăciunului? Este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale, industriale şi de afaceri din România, găzduieşte cea mai mare universitate din ţară (n. r. ca număr de studenţi), dar şi în 2015, oraşul a fost capitala Europeană a Tineretului“, se mai arată despre Cluj pe site-ul asociaţiei europene, alături de cum poţi ajunge acolo, dar şi că oraşul Cluj se află la aproape aceeaşi distanţă de Bucureşti ca şi de Budapesta, respectiv de Belgrad.”

Citeşte şi

Singurul târg de Crăciun din România nominalizat printre 20 cele mai frumoase pieţe din Europa. Unde puteţi să-l votaţi

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite