Fosta soție a președintelui CJ Cluj a murit de malarie. Rezultatul expertizei medico-legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este oficial: Camelia Tișe, fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, a decedat de malarie, fiind infectată în concediul petrecut în Africa. Confirmarea a fost făcută de medicii legiști clujeni.

Soții Tișe au divorțat în 2018. FOTO: Adevărul
Soții Tișe au divorțat în 2018. FOTO: Adevărul

Raportul de expertiză legală arată că decesul Cameliei Tișe a fost cauzat de malarie. Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Alin TIșe s-a întors de câteva zile dintr-un concediu în Africa. 

Reprezentanții Poliției Cluj au precizat, pentru Adevărul, că având în vedere că nu s-au găsit urme de violență și nici anumite substanțe sau medicamente care ar fi putut indica o altă cauză a decesului, cel mai probabil, vorbim despre o moarte patologică în cazul Cameliei Tișe. În plus, nu s-a găsit nici o scrisoare de adio sau vreun mesaj în acest sens.

În urma investigațiilor preliminare efectuate de către polițiști și în baza primelor date indicate de medicii legiști, s-a stabilit că moartea nu a fost violentă și nu au fost identificate elemente care să indice posibilitatea unui act de agresiune. În vederea elucidării cu exactitate a circumstanțelor și a cauzelor exacte care au condus la decesul persoanei, este necesară finalizarea raportului de expertiză medico-legală”, se precizează într-un comunicat oficial al Poliției.

Reprezentanții IPJ Cluj au precizat că la data de 5 februarie 2024,, în jurul orei 8.50, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că într-un imobil din municipiu a fost găsită decedată o femeie, în vârstă de 47 de ani.

Malaria, boală mortală

Malaria este o boală infecțioasă tropicală produsă de un parazit (Plasmodium) care se transmite de la om la om prin înțepătura țânțarului anofel, gazda intermediară pentru dezvoltarea parazitului. Este o boală prevenibilă. Dacă nu este diagnosticată precoce și tratată corespunzător, malaria poate evolua către o formă severă de boală și chiar deces, dacă nu se administrează tratament (conform Direcției de Sănătate Publică Brașov).

Medicii recomandă vaccinarea înainte de a vizita destinațiile exotice din zonele tropicale.

La întoarcerea din zona endemică, medicii recomandă efectuarea de analize specifice evidențierii parazitului care produce malaria și/sau prezentarea de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase în cazul aparitiei de febră, fără o cauză aparentă.

Mesajul Oanei Boc: „M-ai sunat din Africa de ziua mea”

Ipoteza unei boli tropicale este susținută și de un mesaj din partea prietenei sale, Oana Boc, soția primarului Emil Boc. Soții Boc au fost nașii de cununie ai familiei Tișe.

Oana Boc a postat, luni, pe Facebook: „Dumnezeu să odihnească în pace sufletul tău frumos și bun, atât de zbuciumat aici pe pământ, Cami dragă! Ai avut atâtea visuri! Unele s-au împlinit, altele au rămas suspendate în abisuri care te-au durut, dar pe care încercai mereu să le traversezi”.

Soția primarului face referire la divorțul de președintele Cj Cluj, Alin Tișe, care nu s-a perfectat în termeni amiabili.

Ai strălucit, ai luptat, ai suferit, ai plecat... Încă nu știm cum! M-ai sunat din Africa, de ziua mea, exact acum două săptămâni. Ne-am promis să ne vedem la o cafea după ce te întorci. N-a mai fost să fie... Erai mai bine și mi-ai vorbit mult de Cezar, pe care îl adorai și pe care o să-l veghezi de acum din cer. Sper că acum ești în brațele părinților tăi pe care îi iubeai atât de mult, plecați și ei la fel de fulgerător, la fel de neașteptat! Odihnă veșnică, dragă Cami!”, a mai scris Oana Boc.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite