Fără „pastile” la festival. Depistat cu substanţe interzise, ascunse în bagaje, pe Aeroportul Internaţional Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olandezul a declarat că a venit la un festival din Cluj. FOTO: Poliţia de Frontieră
Olandezul a declarat că a venit la un festival din Cluj. FOTO: Poliţia de Frontieră

Un cetăţean olandez a fost depistat de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca având asupra sa, ascunse în bagajele personale, substanţe interzise, susceptibile a fi din categoria drogurilor şi substanţelor psihotrope sau psihoactive.

Bărbatul a declarat că a venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj şi că substanţele descoperite sunt destinate consumului propriu. 

În cursul zilei de 13.07.2022, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Belgia, un bărbat în vârstă de 49 de ani, cetăţean olandez.

În baza analizei de risc, bărbatul a fost selectat în vederea efectuării unui control amănunţit asupra bagajelor personale.

Cu ocazia controlului poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajele pasagerului, mai multe tipuri de substanţe interzise din categoria drogurilor, substanţelor psihotrope sau psihoactive: 5 capsule cu substanţă vegetală de culoare verde olive susceptibilă a fi cannabis, în cantitate de 1 gram, şi un plic transparent din plastic ce conţine praf de culoare albă, susceptibilă a fi amfetamină, în cantitate de 3,8 grame.

Din cadrul primelor cercetări a rezultat faptul că bărbatul a venit în ţara noastră la un festival din judeţul Cluj, iar substanţele descoperite asupra sa sunt pentru consum propriu în scop recreativ.

În cauză sunt derulate cercetări, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Structura Teritorială Cluj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, prevăzută la art. 3, alin 1 din Legea nr. 143/2000, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Festivalurile şi consumul de droguri după tragedia de la Saga: cel mai important lucru care trebuie ştiut 

Securitate sporită privind traficul de droguri la cele mai mari festivaluri din ţară. DIICOT ţine la secret dosarele întocmite la Untold şi Electric Castle

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite