Experiența unor americani în Cluj. „Cel mai tare lucru pe care l-am făcut în Europa” VIDEO

0
Publicat:

Hannah și Trey, doi tineri vloggeri din SUA, s-au căsătorit anul trecut, iar după nuntă și-au cumpărat bilete doar dus către Europa dorind să vadă cât mai mult din bătrânul continent. Și au ajuns și în România, la Cluj.

Hannah și Trey s-au distrat de minune în Cluj. FOTO Captură video
Hannah și Trey s-au distrat de minune în Cluj. FOTO Captură video

Ajunși în România, în Cluj, Hannah și Trey, din Tennessee, Nashville, spun că nu aveau mari așteptări, dar au sfârșit prin a lăuda orașul și a spune că e locul unde s-au simțit cel mai bine din întreaga Europa.

Locul asta este mult mai mișto decât m-aș fi așteptat! Nu am avut mari așteptări, dar arată foarte cool. Ne-am simțit ca acasă în Cluj. Este foarte asemănător cu locul din care suntem, cu Nashville, în ceea ce privește cafeaua/restaurantele cu adevărat îngrijite, parcuri excelente și viață de noapte fenomenală. Este, probabil, locul din Europa în care ne-am simțit cel mai bine până acum! Clujul a fost excelent de vizitat și cel mai mare regret al nostru a fost că nu am petrecut mai mult timp aici. Dar asta înseamnă doar că va trebui să ne întoarcem!”, au spus ei.

Tinerii au vizitat mai multe obiective din oraș. Ajunși în centrul istoric, au remarcat clădirile vechi de sute de ani și catedrala gotică. Totodată, ei au amintit că orașul a fost atestat încă de acum 2.000 de ani.

Impresionați de clădirile medievale

„La fel că majoritatea orașelor europene, centrul orașului este și centrul istoric. Iar Clujul nu este diferit din acest punct de vedere. Centrul vechi are atestare de 2.000 de ani și chiar are ruine romane în centrul pieței.

Și pentru că vorbeam de centru, ne aflăm chiar în piața centrală, Piață Unirii, care este reprezentativă ca imagine pentru Cluj-Napoca. Și dacă suntem aici, trebuie să intrăm să vizităm biserica catolică gotică. Îmi plac la nebunie bisericile gotice. Un lucru grozav legat de această biserica este că permite accesul gratuit, deci nu a trebuit să plătim nimic că să o vizităm. Cu toate acestea, donațiile sunt apreciate, deci dacă aveți câțiva lei românești sau chiar și euro, îi puteți lasă în cutia de donații”, au relatat cei doi.

De aici, ei au vizitat alte obiective turistice, inclusiv Muzeul de Istorie a Transilvaniei.

„Chiar vizavi de biserica franciscană este Muzeul de Istorie a Transilvaniei. Am intrat pentru că era chiar aproape și observ că accesul este gratuit pentru toți vizitatorii în prima duminică a lunii. Noi am plătit 20 de lei pentru amândoi, ceea ce înseamnă 4 dolari.

E extrem de interesant, dar un lucru trebuie reținut: explicațiile nu sunt în engleză, nu au traducere în limba engleză. Totuși, un lucru pe care îl poți face și pe care Hanna mi l-a amintit, este să intri pe Google Translate, să fotografiezi panoul cu explicații și vei obține traducerea”, e trucul găsit de cei doi americani.

„E cel mai tare lucru pe care l-am făcut”

De la muzeu, tinerii au mers în Parcul Central, unde s-au urcat într-o hidrobicicletă flamingo și s-au distrat grozav. „E cel mai tare lucru pe care l-am făcut! E super-amuzant!”, a spus Hanna, în timp ce „contabilul” cuplului, Tray a calculat costurile distracției: „A costat 14 lei de persoană, deci 28 de lei amândoi, asta înseamnă 5,18 dolari ca să facem asta timp de 30 de minute. E distractiv!”

Cuplul a mai vizitat Cetățuia, de unde a admirat panorama orașului, însă planurile pentru seară le-au fost stricate de o ploaie care i-a făcut să își anuleze rezervarea făcută pe terasa unui resturant cu mâncare tradițională românească.

Vremea s-a schimbat total, am primit notificări că se va face foarte urât. Oamenii s-au adăpostit, sunt anunțate fulgere și tunete în zonă. Dacă nu o să mai ajungem acolo să mâncăm, va trebui să găsim un alt loc. Am stat 15 zile în România și cred că cel mai mare regret al nostru este că nu stăm mai mult. Un regret și mai mare este că nu stăm și mai mult în Cluj-Napoca. Ne-am simțit ca acasă în Cluj, au mai spus cei doi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite