Experienţa unei profesoare „vaccino-sceptice”: „Am făcut o formă uşoară, dar nu mai sunt omul care am fost. Între timp, încă un om deosebit a plecat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La puţin timp după ce a scăpat de boală, profesoara şi-a făcut rapelul. FOTO: Arhiva personală
La puţin timp după ce a scăpat de boală, profesoara şi-a făcut rapelul. FOTO: Arhiva personală

Profesoara Mihaela Tittes-Gherman a spus „Nu” vaccinului la început de decembrie 2020, „pentru că am luat în considerare prostiile vehiculate pe net”. În ianuarie a făcut COVID-19 şi chiar dacă a avut o formă uşoară, a rămas cu sechele importante: „miros am din când în când, am probleme cu concentrarea şi obosesc repede”.

Pe grupul Ro Vaccinare a fost postată povestea profesoarei din Sighişoara, Mihaela Tittes-Gherman, care, iniţial, a spus „NU” vaccinării:

„Anticorpi Anti Spike dezvoltaţi după administrarea vaccinului Pfizer!

- început de decembrie 2020- spun NU vaccinării. De ce? Pentru că am luat în considerare prostiile vehiculate pe internet, fara să mă informez.

- sfârşit de decembrie 2020- la recomandarea medicului de familie accept ideea vaccinarii... dar mai încolo...

- 6 ianuarie 2021, mama unui prieten bun ajunge in spital şi după 5 zile in 11 ianuarie 2021 pleacă dintre noi...nici acum nu îmi vine se cred cat de repede a terminat acest nenorocit de virus un om puternic şi plin de viata. Nu ieşise prea mult din casă, aştepta vaccinul...

- 15:ianuarie 2021, medicul de familie mă întreabă dacă doresc sa ma vaccinez şi fără nici o ezitare spun DA. Am norocul sa fiu programată în 20 ianuarie pentru prima doză Pfizer.

- îmi sun prietenii, colegii pe toţi cei cărora le-am spus că nu mă vaccinez sa le spun că m-am răzgândit...

- 20 ianuarie 2021 fac prima doză cu Pfizer fara efecte adverse-

- 26 ianuarie intru in carantină, nu aveam simptome deloc.

-27 ianuarie, seara, la 7 zile de la prima doză fac febră 37 şi îmi pierd mirosul. A doua zi nu am mai avut nimic cu excepţia lipsei mirosului. Am petrecut 14 zile in carantină şi am citit mult. Am înţeles cum funcţionează vaccinul şi la 2 zile după ce am ieşit din carantină mi-am făcut rapelul. Nu am fost testată dar e clar că am avut Covid 19. O forma extrem de uşoară pentru că vaccinul lupta alaturi de mine. Totuşi, nu mai sunt omul care am fost, miros am din când în când şi sunt arome pe care nu le sesizez. Am probleme cu concentrarea şi obosesc repede.

-10 februarie 2021, fac rapelul la doua zile după ce am ieşit din carantină. Efecte adverse: 2 zile febră, 37,4.

- 22 februarie,12 zile de la rapel, îmi fac analizele ptr determinarea cantitativă a titrului de anticorpi Anti Spike şi văd că am peste 40.000 AU/ ml. Valoarea la care se consideră că ai anticorpi e > 50 AU/ ml şi valoarea la care se consideră că eşti protejat e 3950 AU/ ml. Aveam mult peste limita maxima.

- 10 august 2021, 6 luni de la rapel, repet analiza. Am  3075 AU/ ml. 

Încă sunt protejată şi oricum celulele au memorat "duşmanul"  şi vor fabrica anticorpi daca mă întâlnesc cu el din nou aşa că nu voi ajunge în spital.

Între timp încă un om deosebit a plecat....

Nu va vaccinaţi? E alegerea voastră dar...respectaţi regulile!!!!

Virusul nu te iartă!

Sănătate tuturor! Şi...nu vă relaxaţi, coşmarul nu s-a terminat!

P.S. daca va fi nevoie de încă o doza o voi face fara nici o ezitare. Alta soluţie nu există! 

Mulţumesc dnei dr. Rodica Malancravean, medicul meu de familie!”

Vă mai recomandăm

O singură doză pentru cei care au făcut COVID. Propunerea lui Octavian Jurma pentru „cel mai numeros grup de persoane reticente la vaccin”

Cercetătoarea română care conduce un studiu gigantic pentru Comisia Europeană. „Varianta Delta nu ne lasă o toamnă liniştită”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite