Carantină în capitala Australiei pentru prima dată de la debutul pandemiei. A fost descoperit un singur caz de COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Capitala Australiei intră în carantină pentru şapte zile după descoperirea unui singur caz de COVID. De la începutul pandemiei, este prima dată când în Canberra este instituită o astfel de măsură, motivul fiind răspândirea rapidă a variantei Delta.

Începând de joi, ora locală 17:00, aproximativ 400.000 de locuitori ai oraşului au intrat în carantină, alăturându-se oamenilor care stau în sud-estul continentului şi sunt constrânşi să rămână în casă.

„Este cel mai grav risc sanitar întâmpinat în teritoriu de la începutul anului şi chiar de la începutul pandemiei”, a apreciat Andrew Barr, şeful de guvern al teritoriului capitalei australiene, scrie Digi24.

Varianta Delta a dat peste cap strategia „Zero COVID” a australiei

Australia a adoptat strategia „Zero COVID”, dar varianta Delta care este tot mai răspândită în lume a adus guvernul australian în pragul de a institui carantine, inclusiv în capitală unde este prima dată când se întâmplă acest lucru de la începutul pandemiei.

Peste zece milioane de persoane, care trăiesc în cele două metropole ale ţării, Melbourne şi Sydney, se află în prezent în carantină. Autorităţile speră să reducă astfel numărul de infecţii.

Sidney este cel mai mare oraş al ţării şi s-ar putea închide cel puţin nouă săptămâni, mai multe suburbii fiind plasate joi sub restricţii severe.

În decurs de aproape 18 luni, strategia Australiei de luptă împotriva COVID-19, printr-o campanie intensă de depistare şi urmărire a "contacţilor", carantină şi o cvasiînchidere a frontierelor sale, a dat roade.

Dar campania de vaccinare decurge lent, puţin peste 20% dintre australieni primind două doze de vaccin.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite