Etnicii maghiari îi bat obrazul lui Kelemen: „UDMR să reprezinte cu adevărat comunitatea maghiară şi nu comunitatea coruptă a României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, îi va fi înmânată în curând petiţia iniţiată de un clujean de etnie maghiară în care îi cere „să termine cu susţinerea proiectelor toxice iniţiate de coaliţia PSD-ALDE!”. Petiţia a fost semnată de aproape 800 de persoane. „UDMR nu este la guvernare, dar o susţine! Totuşi, care este diferenţa? Pentru că de aici nu se vede!”, se mai arată în document.

Demeter József Szabolcs, un IT-ist din Cluj-Napoca, a iniţiat campania „Nem az én nevemben! - Nu în numele meu!” 

în urmă cu 4 luni. Pentru ca petiţia să fie înmânată personal preşedintelui UDMR; Kelemen Hunor, la sediul Uniunii din Cluj-Napoca, aceasta trebuie să fie semnată de 800 de persoane. Campania, care atrage atenţia UDMR „să reprezinte cu adevărat comunitatea maghiară din România, şi nu comunitatea coruptă a României”, a devenit foarte cunoscută în ultimele zile, începând cu demisia din UDMR, anunţată duminică, a fostul parlamentar Peter Eckstein Kovacs din UDMR. Acesta a susţinut: „Nu sunt de acord cu multe lucruri, dar ceea ce a umplut paharul este poziţia UDMR faţă de legile justiţiei. Modificările la Codul de procedură penală au trecut cu voturile UDMR. De asemenea, a contat în această decizie a mea şi cârdăşia cu PSD, este un lucru inacceptabil pentru mine. După 28 de ani de când am devenit membru al UDMR s-a umplut paharul”. Astfel, până miercuri seara, s-au adunat 720 de semnături şi se pare că în curând se va ajunge la 800.

„Rugăm UDMR să termine cu susţinerea proiectelor toxice iniţiate de coaliţia PSD-ALDE!”

Petiţia a fost iniţiată şi redactată bilingv pe pe platforma „campaniamea.de-clic.ro” şi prevede următoarele:


RO: Rugăm UDMR să reprezinte cu adevărat comunitatea maghiară din România, şi nu comunitatea coruptă a României. Să ia atitudine responsabilă faţă de modificarea codului penal! Să termine cu susţinerea proiectelor toxice iniţiate de coaliţia PSD-ALDE! Să fie mai transparent şi să argumenteze proiectele naţionale pe care le susţine în Parlamentul României!

De ce este important?

UDMR nu este la guvernare dar o susţine! Totuşi, care este diferenţa? Pentru că de aici nu se vede! Se vede în schimb că România merge în direcţia greşită, şi acest fapt se datorează şi UDMR-ului prin faptul că susţine coaliţia PSD-ALDE.

Nu suntem de acord cu atitudinea UDMR prin care se spală pe mâini şi consideră că este responsabilitatea partidelor de la guvernare si a celor din opoziţie să se gândească la binele ţării.

În primul rând suntem cetăţeni al României. Nu ne permitem să fim indiferenţi faţă de acţiunile care ne scad nivelul de trai. Şi da, în situaţia actuală a ţării dorim de la UDMR să elaboreze şi să susţină în mod transparent proiecte cu efect benefic pentru cetăţeni (care se reflectă asupra noastră, a tuturor cum ar fi infrastructura, serviciile publice, şamd.) şi să evite susţinerea proiectelor nocive sub pretextul că ele reprezintă interesele comunităţii maghiare.

Acest mesaj devine mult mai important dacă ne gândim la legile justiţiei şi modificarea codului penal: ce folos vom avea dacă, potrivit legii ne putem exprima în limba maternă în faţa instanţelor de judecată, dar în acelaşi timp nu vom avea legi şi pedepse care să-i ţină pe infractori departe de noi?

Rugăm o atitudine responsabilă faţă de modificarea codului penal! Mai multă transparenţă şi argumentare a proiectelor pe care le susţineţi în Parlamentul României!

Cu respect, semnatarii!”

Citeşte şi 

Peter Eckstein-Kovacs şi-a anunţat demisia din UDMR, reclamând „cârdăşia“ cu PSD şi adoptarea modificărilor la codurile penale

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite