E oficial! Halep şi Kerber vin la Cluj în meciul de FED Cup România - Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E oficial! Cele mai bune jucătoare de tenis ale României şi Germaniei, în frunte cu Simona Halep (nr 6 mondial WTA), respectiv Angelique Kerber (nr 2 WTA), vin la meciul de FED Cup dintre cele două ţări, programat pe 16-17 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj.

Oficialii Federaţiei Române de Tenis au anunţat miercuri componenţa echipei pentru meciul cu Germania din play-off-ul Grupei Mondiale FED Cup: Simona Halep (locul 6 WTA), Monica Niculescu (32 WTA), Irina Begu (34 WTA) şi Alexandra Dulgheru (97 WTA). Faţă de partida precedentă cu Cehia, apar ca noutăţi Begu şi Dulgheru, care le înlocuiesc pe Raluca Olaru şi Andreea Mitu.

„Echipa de Fed Cup a României pentru întâlnirea cu Germania reuneşte cele mai în formă jucătoare ale momentului. Simona, Irina, Monica şi Alexandra sunt bucuroase şi mândre să reprezinte din nou culorile României, împotriva unei echipe puternice. Formăm o echipă omogenă, echilibrată şi optimistă pregătită să lupte pentru a rămâne în Grupa Mondială. Întâlnirea va fi cu siguranţă una foarte  disputată, Germania fiind o echipa solidă, dar credem în şansa noastră şi în devotamentul  fetelor. Mulţumim fanilor că sunt alături de echipa României şi îi aşteptăm cu drag la Cluj din nou, unde ne-am simţit foarte bine în februarie”, a declarat Alina Tecşor, căpitanul nejucător al României.

Kerber vine la Cluj

FRT a arătat că naţionala Germaniei, căpitan nejucător Brbara Rittner, a anunţat formula cu care vine le Cluj, fiind de asemenea formată din cele mai în formă sportive. Vedeta va fi Angelique Kerber, câştigătoarea ediţiei Australian Open din 2016, numărul 2 mondial, secondată de Andrea Petkovic (28 WTA), Annika Beck (40 WTA) şi Julia Goerges(58 WTA).

Se amenajează zgura

Jocul dintre România şi Germania va avea loc pe zgură, deşi se va disputa în interior. Amenajarea suprafaţei de joc, care va conţine trei straturi de zgură, fiind adusă din Polonia şi va avea o grosime de 10 de centimentri, a început luni, cu o săptămână înaintea primelor antrenamente ale celor două echipe.

Meciul precedent, de la Sala Polivalentă din Cluj, România-Cehia, s-a jucat pe suprafaţa obişnuită, „hard”, fiind câştigat de cehoaice cu 3-2.

Biletele, vândute în patru ore

Biletele la meciul de FED Cup România-Cehia s-au epuizat în doar patru ore de la punerea la comercializare în mediul online. În intervalul respectiv ar fi existat cerere pentru 29.000 de bilete, potrivit unor calcule ale reprezentanţilor reţelei Eventim, prin care s-au vândut tichetele.

Citeşte şi:

Poziţie oficială a preşedintelui WTA  în cazul scandalului rasist de la meciul dintre Irina Begu şi Carolina Garcia

FOTO Cele mai spectaculoase imagini de la Fed Cup. De la nervozitatea Simonei Halep la hora Cehiei

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite