Curţile şcolilor din Cluj trebuie să rămână deschise. Boc: „vom cere schimbarea directorilor care nu aplică această politică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii şcolilor din Cluj-Napoca nu aplică Hotărârea de Consiliu Local, adoptată anul acesta, care prevede accesul liber în curţile instituţiilor de învăţământ pentru copiii care vor să se joace aici, s-a plâns Emil Boc la o conferinţă de presă. El spune că va cere schimbarea directorilor care nu respectă hotărârea.

„27 de unităţi de învăţământ preuniversitar au beneficiat şi beneficiază de asfaltarea curţilor şcolilor şi de plantarea de pomi acolo unde este posibil. Rămâne durerea mare, dar am convenit cu inspectorul general ca după ce se termină Bacalaureatul să ne ocupăm de fiecare director pentru a ţine curţile şcolilor deschise. Avem o hotărâre de Consiliu Local dată anul acesta care obligă şcolile să menţină curţile şcolilor deschise pentru sport. Noi am investit resurse financiare importante pentru a le asalta curţile. Vreau să găsim copii jucând fotbal, baschet hand bal sau altceva în curţile şcolilor, nu le alei , pe străzi sau în parcări unde sunt expuşi riscului public. Aşteptăm finalizarea Bacalaureatului pentru a rezolva această problemă, vom merge până la schimbarea directorilor de şcoli care nu vor deschide curţile şcolilor”, a spus primarul Emil Boc. Reprezentanţii Consiliului local în consiliile de administraţie ale şcolilor vor cere schimbarea directorului care nu vor aplica această politică. „Nu deschid curţile din comoditatea şi din incapacitate managerială”, concluzionează Boc. Hotărârea prevede ca în perioada în care nu sunt ore, curţile şcolilor din oraş să poate fi folosite şi de cei care nu sunt elevi aici. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite