Cum văd regizorii străini filmele româneşti: Necunoscute în ţară, dar apreciate în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii juriului Festivalului Internaţional Comedy Cluj
Membrii juriului Festivalului Internaţional Comedy Cluj

Membrii juriului Festivalului Internaţional Comedy Cluj cred că în România se fac filme foarte bune care, din păcate, sunt mai cunoscute în străinătate decât la ele acasă.

Industria românească de film era o necunoscută pentru regizorii străini până acum câţiva ani. „Aceasta din cauza motivelor politice şi economice. Însă, în România se fac filme excelente care cunosc succesul în străinătate. Felicit România pentru progresele făcute în cinematografie şi sper ca filmele româneşti să îşi găsească locul pe piaţa naţională", afirmă preşedintele juriului, Thom Palmer.

Dintre filmele văzute de el şi apreciate ca foarte bune amintim: „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile" şi „Moartea domnului Lăzărescu".

Acest gen de fenomen nu este unul specific României, ci se întâlneşte şi în alte ţări. „Unele pelicule nemţeşti au succes în Franţa decât în Germania", a afirmat regizorul neamţ, Sebastian Stern, membru al juriului Comedy Cluj. Stern a luat premiu pentru cel mai bun regizor la Comedy Cluj la ediţia din 2011, iar acum a reventi la festival în calitate de membru al juriului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite