Clujul va avea primul centru de cercetare în medicina avansată din ţară şi medicina translaţională. Investiţia: peste 37 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laborator  FOTO: Adevărul
Laborator  FOTO: Adevărul

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca va înfiinţa, cu fonduri europene, primul Centru de Cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională din România. Acesta se va numi MedFuture şi se va construi printr-un proiect cu finanţare europeană de peste 37 de milioane de lei.

UMF va înfiinţa în perioada următoare primul Centru de Cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională din România.

Valoarea totală a proiectului este de 37,1 milioane de lei, din care fonduri nerambursabile sunt 30 de milioane de lei. Proiectul, numit MedFUTURE, care va fi pus în practică timp de 17 luni, urmăreşte dezvoltarea unui centru de cercetare de mare performanţă în domeniul medicinei avansate.

În viitorul centru se vor crea noi concepte ca să se înţeleagă cum apar unele boli, dar şi tratamente personalizate care să includă metode neinvazive.

Centrul înseamnă o clădire cinci etaje, unde vor funcţiona laboratoare de cercetare cu acces deschis. Iar acolo vor putea lucra şi cercetători de la alte universităţi.

Mai puteţi citi:

Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai”, prima din România care a intrat în Topul Shanghai

Un rector clujean, în „Hall of Fame“-ul celor mai buni profesori din lume, desemnaţi de o universitate americană din Top Shanghai 500

Singurul profesor român nominalizat printre cei mai buni dascăli ai lumii: „Memoria computerului nu ne scuteşte de învăţare”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite