Clujul intră în zodia tinereţii. 700 de sticle de şampanie, artificii şi concerte. Aşa vor intra clujenii în 2015 când oraşul devine Capitală Europeană a Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kilometrul zero al Clujului, Piaţa Unirii, va fi „ocupat“, în seara de 31 decembrie, nu de protestatari, ci de mii de oameni veniţi să sărbătorească în stradă trecerea în noul an. 2015 este un an important pentru imaginea şi capitalul turistic al Clujului întrucât oraşul devine Capitală Europeană a Tineretului şi evenimentele se vor ţine în lanţ tot cursul anului.

Peste 1.000 de manifestări, anunţate, îi vor ţine în priză pe clujeni şi pe oaspeţii lor din 2015. În Piaţa Unirii, un loc simbolic pentru libera exprimare a clujenilor, vor începe concertele în jurul orei 22.00, când pe scena amenajată acolo va urca Costi Cămărăşan Band, iar o oră mai târziu vor cânta danezii de la trupa The Asteroids Galaxy Tour.

Trecerea în noul an va veni cu un spectacol de artificii care vor lumina cerul „capitalei“ Ardealului, iar câteva minute mai târziu după miezul nopţii va fi dezvăluită surpriza serii. „Vom avea un show surpriză pe care sperăm să îl guste clujenii", declara primarul Clujului, Emil Boc, la o conferinţă de presă. 
Unii spun că Boc va anunţa, la petrecerea de Revelion din Piaţa Unirii, numele care vor concerta în 2015 la Cluj, printre numele artiştilor vehiculaţi fiind Avicii şi David Guetta.

700 de sticle de şampanie se vor deschide în noaptea dintre ani, iar clujenii vor putea ciocni un pahar, de plastic, cu şampanie, în stradă, alături de cei dragi.
Revelionul în stradă se va încheia cu un concert al trupei clujene Muzicanţii.

Culorile Capitalei

Toate materialele de promovare vor fi redactate în cele cinci limbi oficiale: română, maghiară, engleză, germană şi franceză. Tot de Revelion, municipalitatea îi va anunţa pe clujeni principalele evenimente care vor avea loc pe parcursul anului 2015 în oraşul lor.

Pentru Revelion, administraţia locală va cumpăra 3.000 de steguleţe personalizate care vor fi împărţite clujenilor în centrul oraşului, şi care se ridică la o valoare estimativă de 9.000 de lei. Steguleţele vor fi în cinci culori - albastru, mov, potocaliu, roz şi verde -  şi vor fi inscripţionate cu titlul pe care Clujul îl va purta în 2015, Capitală Europeană a Tineretului.

Mai puteţi citi:

Promovează România şi este medaliat de onoare al Vienei: „Vreau să dovedesc că noi, românii, suntem cel puţin la fel de buni ca ceilalţi“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite