Clujenii, chemaţi în stradă să protesteze faţă de situaţia din spitale: „Să cerem răspunderea ministrului Sănătăţii şi o anchetă obiectivă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu. FOTO: Eduard Enea
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu. FOTO: Eduard Enea

„Haideţi să nu mai tăcem! Să ieşim în stradă şi să le cerem socoteală. Să cerem răspunderea ministrului sănătăţii şi o anchetă obiectivă”. Astfel sunt chemaţi clujenii să protesteze vineri, de la ora 19.00, în Piaţa Unirii din Cluj. Iniţiativa s-a făcut pe Facebook.

Joi seara, circa 100 de personae au anunţat că vor merge la evenimentul promovat pe pagina de Facebook “Haideţi să facem ceva”. Pagina este găzduită de Florin Bădiţă, un tânăr IT-st de la care au pornit şi o partea din manifestaţiile din toamna anului trecut. “Să mobilizăm cât mai multă lume şi să fim acolo cât mai mulţi. Vineri, la ora 19, la Piaţa Unirii”, scrie Bădiţă.Astfel de pagini de FB s-au făcut şi la Braşov, Bucureşti şi în alte judeţe. 

În mesaj se mai arată: 

“Ministerul Sănătăţii a efectuat un control în spitalele româneşti, în contextul scandalului dezinfectanţilor, declanşat de ancheta Gazetei Sporturilor. 

Ministrul a comunicat, astăzi, rezultatele: “Doar 5% dintre probele recoltate sunt neconforme. PACIENŢII SUNT ÎN SIGURANŢĂ".

Hexi-Pharma vinde detergenţi diluaţi de 10 ori, la preţuri de 10 de ori mai mari decât cele de achiziţie, prin licitaţii trucate, iar în momentul declanşării anchetei, patronul Dan Alexandru Condrea a cerut să fie testată eficienţa apei lui de ploaie, nu concentraţia din bidoane. AUTORITĂŢILE AU EXECUTAT CE A CERUT CONDREA. Au făcut teste de eficienţă.

Cine a prelevat probele? Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică (care nu l-au verificat pe Condrea nici când a avut reclamaţii), împreună cu angajaţii spitalelor (care cumpără de la Condrea prin licitaţii trucate).

SISTEMUL S-A CONTROLAT SINGUR ŞI A IEŞIT BINE LA CONTROL. Da, e vorba de acel sistem care, de ani de zile, atentează la sănătatea şi la vieţile noastre.

De ce e sistemul mai disperat ca oricând? Pentru că Dan Alexandru Condrea nu e decât unul din braţele caracatiţei uriaşe care suge banii din bugetul Sănătăţii româneşti. Continuarea anchetei înseamnă dezvăluirea celorlalte capete. Continuarea anchetei înseamnă să aflăm de ce s-au trucat atâtea licitaţii în interesul Hexi-Pharma şi de ce, în 2012, când l-au avut în mână pe Condrea, Parchetul, DNA şi DIICOT au închis urmărirea penală fără ca măcar să-l audieze. Continuarea anchetei înseamnă o zguduire uriaşă a mafiei din Sănătate.

CAM CÂT DE DISPERAT E SISTEMUL, în acest moment? Foarte disperat. Unii directori de spitale cer anchetarea jurnalistului Cătălin Tolontan de către procurori, în ideea că poate nu a spus adevărul, poate a prezentat zeci de dovezi false, iar Condrea e totuşi nevinovat. Sună S.F. ideea ca tocmai ziariştii care au scos la lumină ditamai caracatiţa să fie anchetaţi, dar nu mai S.F. decât faptul că suntem operaţi pe mese dezinfectate cu apă de ploaie.

În ţara noastră, SE POATE ÎNTÂMPLA ORICE. Pentru asta, NU TREBUIE DECÂT CA NOI SĂ TĂCEM ŞI SĂ NU FACEM NIMIC.

Mai mulţi ziarişti s-au alăturat Gazetei Sporturilor şi investighează cazul dezinfectanţilor. HAIDEŢI SĂ NU ÎI LĂSĂM SINGURI.

HAIDEŢI SĂ NU MAI TĂCEM! SĂ IEŞIM ÎN STRADĂ şi să le cerem socoteală. Să cerem RĂSPUNDEREA MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII şi o ANCHETĂ OBIECTIVĂ.

Să îi întrebăm pe premierul Cioloş şi pe Preşedintele Iohannis de ce scandalul de la Operă a dat jos un ministru, în timp ce carnagiul din Sănătate nu îi deranjează pe niciunul dintre ei.

VINERI, la ORA 19, la Piata Unirii din Cluj

Să mobilizăm cât mai multă lume şi să fim acolo cât mai mulţi. VINERI, la ORA 19, la Piata Unirii.”

Citeşte şi

Spitalele din Cluj care au avut contracte cu Hexi Pharma în perioada 2012-2015

Protest spontan la Ministerul Sănătăţii. Hexi Pharma: „Nu negăm raportul care arată că dezinfectantul era diluat de zece ori”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite