Clujeanul care a impresionat la Masterchef, despre burgerul de 6.200 de euro dăruit unei tinere eminente: „Cea mai proastă reclamă”

0
Publicat:

Paul Siserman, chef-ul clujean care a impresionat la Masterchef, critică dur inițiativa patronului restaurantului care a donat un burger de 6.200 de euro unei tinere care a intrat la facultate la Sorbona: „Așa știu unii să-și arate suprema apreciere: mațu' plin, apoi aur pe hârtia igienică”.

Avram Gal a făcut cadou unei tinere un burget de 6.200 de euro. FOTO: Captură video
Avram Gal a făcut cadou unei tinere un burget de 6.200 de euro. FOTO: Captură video

Cunoscutul chef Paul Siserman, director regional la Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism și concurent în 2014 la emisiunea „MasterChef”, critică dur inițiativa lui Avram Gal, proprietarului unui steak house din Cluj-Napoca, de a dona „cel mai scump burger din lume”, unei tinere care a fost admistă la Universitatea Sorbona din Paris.

„Cea mai proasta și mai mincinoasă reclamă. Și spun asta pentru ca toată informația vine de la angajați”, a menționat Siserman.

Siserman propune și un alt punct de vedere :

„Cel mai scump burger din lume" costă 6.200 de euro, se gătește la Cluj și îi este destinat publicului Untold. Ce conține? Sună a mișto, dar nu e: «UN KIL» de vită Kobe, o chiflă făcută cu maia veche de 300 de ani, apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, foiță de aur, cartofi de 700 de euro kilogramul, «caviar Beluga imperial», trufe, jamon din cel mai costisitor, ou moale de găină araucana și alte ingrediente care să leșine orice snob profesionist”.

Știrea mi se pare alta, a subliniat el: „Burgerul prezentat, sâmbătă, în premieră a fost dăruit unei absolvente de liceu din Cluj-Napoca, Amalia Hațegan, care a fost admisă în acest an la Universitatea Sorbona din Paris, specialitatea Matematică-Informatică”.

„Mațu' plin, apoi aur pe hârtia igienică”

„Așa s-au gândit oamenii de la restaurant să premieze performanța: cu un maldăr de mâncare. Cu două kile de potol ridicol de scump, imposibil de consumat la o singură masă (ori chiar două) de un om normal. Doar așa știu unii să-și arate suprema apreciere: mațu' plin, apoi aur pe hârtia igienică”, se arată în postare.

Siserman susține că de „valoarea” chiolhanului hipercaloric tânăra și-ar fi putut cumpăra lucruri cu adevărat utile pentru anul universitare care urmează.

El își imaginează cum va formula problemei tânăra care va studia matematică la Paris:  „Se dau 6.200 de euro, sub forma unui chiolhan hipercaloric și ultrafițos. Să se calculeze câte mese normale/ cărți/ haine/ alte chestii cu adevărat utile putea cumpăra de banii ăștia Amalia, în primele 3 luni din anul universitar. Apropo domnu’ patron vezi ca ți-a rămas puțină foița de haur țn colțul gurii:)). Mai mult de jumătate din text este preluat (Diana Popescu)”, se mai arată în postarea chef-ului.

„Zi faina la toți gură cască și aplaudacii de serviciu care dacă ar fi să treacă pragul restaurantului, nu ar avea bani sa bea o apa plată în el”, a încheiat postarea Siserman.

Ce conține burgerul de peste 6.000 de euro

Proprietarul restaurantului Transylvania Steakhouse, Avram Gal, spune că burgerul se va numi Cristiano Ronaldo și se va vinde în perioada festivalului Untold, când Clujul va fi „invadat” de zeci de mii de turiști străini. 

Așa arată burgerul de 6.200 de euro
Așa arată burgerul de 6.200 de euro

Dragii mei, așa arată burgerul de 6.200 de euro. Acest burger se va numi Cristiano Ronaldo, pentru că Messi are, dar el nu are. Și el e un pic mai bun decât Messi”, a anunțat Gal.

El a mai spus că îl așteaptă pe starul portughez și că îi va dărui bilete VIP la Untold și îi va face cinste cu un burger.

Rețeta cuprinde vrăbioară de carne de vită Kobe, o chiflă de 300 de grame făcută din maia veche de 300 de ani, adusă din Italia, și apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, fără minerale, adusă din Norvegia, burgerul fiind acoperit cu foiță de aur.

Plus 200 de grame de brânză Gruyere Swiss maturată 10 luni, 100 de grame de jamon iberico de bellota de cinco jotas, cipolla (ceapă) de Tropea caramelizată, maioneză din ou bio Marans cu demiglace de carne Wagyu Kobe, salată biologică din grădina de legume proprie a restaurantului, ou moale bio de găină araucana, chipsuri din cartofi La Bonnotte DOP, gătiți în untură nobilă de gâscă, trufe locale din Transilvania, caviar Beluga Imperial, salată creață specială. Ingredientele nu sunt deloc ieftine. Kilogramul de carne Kobe costă 1.000 de euro, iar un kilogram de cartofi La Bonnote costă aproape 700 de euro.

Primul burger i-a fost dăruit unei tinere din Cluj, Amalia Hațegan, care a reușit performanța de a fi admisă în acest an la titrata Universitate Sorbona din Paris.

„Este un gest pentru un copil deosebit, care merită toată aprecierea noastră”, a spus Avram Gal.

Amalia a primit primul burger
Amalia a primit primul burger
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite