Rețeta celui mai scump burger din lume prezentat la Cluj. Ingredientele-minune care costă mii de euro VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai scump burger din lume costă 6.200 de euro și urmează să fie lansat într-un restaurant din Cluj, cu ocazia festivalului Untold. Primul burger i-a fost dăruit unei tinere din Cluj, care a fost admisă în acest an la Universitatea Sorbona din Paris

Avram Gal (dreapta) în timp ce prezintă burgerul Ronaldo FOTO Captură video
Avram Gal (dreapta) în timp ce prezintă burgerul Ronaldo FOTO Captură video

Proprietarul restaurantului Transylvania Steakhouse, Avram Gal, spune că burgerul se va numi Cristiano Ronaldo și se va vinde în perioada festivalului Untold, când Clujul va fi „invadat” de zeci de mii de turiști străini. 

Așa arată burgerul de 6.200 de euro
Așa arată burgerul de 6.200 de euro

Dragii mei, așa arată burgerul de 6.200 de euro. Acest burger se va numi Cristiano Ronaldo, pentru că Messi are, dar el nu are. Și el e un pic mai bun decât Messi”, a anunțat Gal.

El a mai spus că îl așteaptă pe starul portughez și că îi va dărui bilete VIP la Untold și îi va face cinste cu un burger.

Rețeta cuprinde vrăbioară de carne de vită Kobe, o chiflă de 300 de grame făcută din maia veche de 300 de ani, adusă din Italia, și apă virgină dintr-un iceberg din Antarctica, fără minerale, adusă din Norvegia, și care este acoperită cu foiță de aur.

Plus 200 de grame de brânză Gruyere Swiss maturată 10 luni, 100 de grame de jamon iberico de bellota de cinco jotas, cipolla (ceapă) de Tropea caramelizată, maioneză din ou bio Marans cu demiglace de carne Wagyu Kobe, salată biologică din grădina de legume proprie a restaurantului, ou moale bio de găină araucana, chipsuri din cartofi La Bonnotte DOP, gătiți în untură nobilă de gâscă, trufe locale din Transilvania, caviar Beluga Imperial, salată creață specială. Ingredientele nu sunt deloc ieftine. Kilogramul de carne Kobe costă 1.000 de euro, iar un kilogram de cartofi La Bonnote costă aproape 700 de euro.

Primul burger i-a fost dăruit unei tinere din Cluj, Amalia Hațegan, care a reușit performanța de a fi admisă în acest an la titrata Universitate Sorbona din Paris.

„Este un gest pentru un copil deosebit, care merită toată aprecierea noastră”, a spus Avram Gal.

Amalia a primit primul burger
Amalia a primit primul burger

Ironizat de internauți

Comentariile nu au întârziat, iar multe dintre ele au fost ironice. 

„Vă rog frumos să îl faceți 8.000 de euro, prea repede se vinde”, a spus cineva. „6.200 de euro și bonus o apă plată”, a adăugat altul.

„6.200 de euro cu tot cu bucătărie și ustensile?” a ironizat un alt internaut. „Am un lanț de aur și am dat pe el 6.900 de euro. Îmi dați diferența de 700 dacă o să cumpăr burgerul?”, s-a distrat altcineva. „Și restul de mâncare unde este până la 6.000 de euro?”, a fost altă glumă.

Rețete trăznite la prețuri pentru șeici

Avram Gal este membru PSD și chiar conduce organizația din Câmpia Turzii. Politicianul, care e și un prosper om de afaceri, nu se află la prima ispravă de acest fel. Recent, el a anunțat că vinde un sortiment de cafea cu aur, despre care spunea senin că va costa doar cu 60 de lei, pentru ca imediat după aceea să spună foarte natural că e mai scumpă decât la Dubai.

Dacă doriți să vă răsfățați iubita sau pe dumneavoastră, o puteți face cu o cafea la doar 60 de lei. O cafea specială, cu foiță de aur. Mai bun și mai scump decât în Dubai. Atât s-a putut!”, a spus Avram Gal, într-o postare pe Facebook. 

Tot în restaurantul lui Avram Gal, clienții pot să mănânce carne de vită cu foiță de aur și alte delicatese la prețuri astronomice. Printre „clienți” s-a aflat recent și un câine, căruia proprietarii i-au dat să mănânce chiar carne de vită în foiță de aur. Totul la prețul de „numai” 6.000 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite