Liderul PSD Câmpia Turzii, viral pe Tik Tok: vinde burgeri cu foiță de aur. „Salt Bae de pe Wish” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai vizibil politician social-democrat din Cluj a devenit președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal. Nu pentru activitățile sale politice sau pentru dosarul de trafic de influență în care e inculpat, ci pentru modalitatea inedită în care-și promovează restaurantul pe TikTok.

„La doar 250 de lei puteți să mâncați cel mai bun burger cu aur” - spune Avram Gal înainte de a tăia în stilul Salt Bae (bucătar turc care deține o rețea de restaurante de lux ajuns celebru pentru modul în care taie și condimentează fripturile-nr) - burgerul cu foiță de aur.

Apoi mușcă cu poftă din burger și își invită viitorii clienți să treacă pe la restaurant: „Așa arată cel mai bun burger din România”. Clipul a ajuns rapid în atenția internauților de pe Tik Tok, adunând peste 700 de comentarii. A început un festival de glume pe seama burgerului „la numai 250 de lei”:

Nici la salt be nu e așa scump” - Iancu

„După pot sa bag aurul la amanet?” - Alex

Dau rinichi pe 2 burgeri

„Salt be varianta de pe wish”

„Eu cred ca mi-l pun la mână, șmecher ceasul”

„Mai pun 250 și îmi iau porc”

„Îl port la gât, nu îl mănânc”

„Sigur e aur sau e spray de jante?”

Burgerul cu foiță de aur costă 250 de lei la restaurantul lui Avram Gal. FOTO: Captură Tik Tok
Burgerul cu foiță de aur costă 250 de lei la restaurantul lui Avram Gal. FOTO: Captură Tik Tok

Alți internauți au criticat modul de preparare. „Carnea din burgar pare cruda în interior”, a spus George. „De 250 de lei, măcar puteați să-l și prajiți. Multa sănătate”, i-a transmis Florin.

Alții au susținut că nici în Dubai nu este așa de scump burgerul. „Scuză-mă că îți zic, dar în altă țară mănânci un burger cu angus și cu foi de aur la 18 euro....Costa mai mult în România ca în Italia și Germania”.

Platoul cu de toate la 1.200 de lei

Gal a mai „rupt” Tik Tokul, în urmă cu câteva zile, când a prezentat „platoul Chicago” la numai 1.200 de lei cu mici, cârnăciori, Tomahawk (un steak obținut din coloană partea cu coaste-nr), mușchiuleț de vită, și burger.

Din nou a urmat un festival de glume:

„Și eu am dat 14 milioane pe porcul de Crăciun”.

„Bună ziua! Se poate plăti și în fonduri europene?”

„Se încadrează la creditul PRIMUL PLATOU?”

„Oferiți și cazare ? în același preț”

„Bună ziua, se poate plăti în rate? Sau credit prima vită?”

În politică de 20 de ani. Inculpat într-un dosar de corupție

„Implicat în politică de circa 20 ani, domeniu pe care-l stăpânesc și excelez. Pe lângă politică sunt implicat activ în business”, scrie Gal pe contul lui de LinkedIn.

Într-adevăr, Gal a fost, conform Cluj24.ro- membru al PSD, al Partidului Popular Creștin-Democrat, al Partidului Liberal Democrat, Forței Democrate, PNL, PC și ALDE, iar acum s-a reîntors în PSD.

Conform portalului instanțelor din România, Avram Gal este inculpat într-un dosar trafic de influență înregistrat în 14.10.2020, care se judecă la Tribunalul București.

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reținut următoarele:

În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.”

Din banii pretinși reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit, spun procurorii, de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.

Cea mai mare parte a banilor primiți de inculpat ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux. Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice”, se mai arată în rechizitoriu.

DNA susține că inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză”, precizau, în 2020, procurorii DNA.

Tot Tribunalul București a decis, pe 23 martie, menținerea sechestrului asigurător dispus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - DNA, prin ordonanța nr. 157/P/2020 din 06.10.2020 cu privire la bunurile inculpatului până la concurența sumei de 440.940 lei.
Avram Gal a reacționat la ancheta DNA, arătând că este vorba despre un dosar politic. „De fiecare dată când mi-am exprimat intenția de a candida la funcția de primar, mi-am asumat faptul că aș putea fi hărțuit, linșat mediatic sau acuzat în dosare politice inventate cu scopul de a-mi denigra imaginea, apărute surprinzător în preajma campaniei electorale. (...) Nu e puțin suspect că exact după anunțarea candidaturii mele apar știri în toată presa despre un dosar politic pe numele meu, reluându-se veșnica temă?!”, scria Gal în 2020 pe pagina sa de Facebook.

Proaspăt președinte la PSD Câmpia Turzii

La capitolul „Experiență”, el notează pe contul de LInkedIn că este proprietarul unui site - „abcnewstransylvania”, a fost vicepreședintele ALDE filiala Cluj și consilier parlamentar din 2001 până în prezent. El este cunoscut, în Cluj, mai ales datorită afacerilor sale în domeniul construcțiilor.

În ceea ce privește studiile, Gal a precizat: a studiat în 2015 la Colegiul Național de Apărare, a făcut un masterat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (2010-2012), a studiat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” - Managementul Strategic al Afacerilor Interne (2010 - 2011), și în perioada 2009 - 2010, a absolvit un program de perfecționare în domeniul Relațiilor Internaționale, Relații și afaceri internaționale.

Gal Avram este și președinte al New Life International Evangelical Association, o asociație de evangheliști.

Avram Gal a fost numit, în februarie, președinte al PSD Câmpia Turzii, după ce fostul președinte și-a dat demisia din această funcție. Avram Gal, fost lider al ALDE Cluj, a intrat în PSD de scurt timp, după un acord PSD-ALDE la nivel județean, prin care majoritatea membrilor ALDE au trecut la PSD, relatează Turdanews.net

În urma deschiderii prezentate de către președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș, am decis să mă alătur echipei social democrate clujene. Scopul principal este acela de a cristaliza un proiect comun, pentru județul Cluj, în special pentru Câmpia Turzii. Am făcut acest pas către Partidul Social Democrat fiind animat de perspectiva unui proiect comun, în economia căruia considerentele de ordin doctrinar au jucat un rol secundar. (...) De asemenea, sunt un politician pragmatic, care înțelege mecanismele decizionale și nu se cramponează în ambiții mărunte”, a explicat Avram Gal, conform sursei citate.

Presa locală susțină că Gal va fi și candidatul PSD-ului la Primăria Câmpia Turzii și va avea de luptat cu primarul liberat în funcție din 2016, Dorin Lojogan. „În această privință nu am nicio îndoială că intrând în echipa celui mai puternic partid din România, creez premisele unui succes de proporții în beneficiul schimbării de care municipiul Câmpia Turzii are nevoie”, a mai spus Avram Gal.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite