Care sunt primele 10 filme pe care le veţi putea vedea la TIFF 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la TIFF 2017 FOTO TIFF/Marius Mariş
Imagine de la TIFF 2017 FOTO TIFF/Marius Mariş

Organizatorii TIFF au anunţat primele zece titluri de filme care vor fi proiectate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj 2018. Ediţia cu numărul 17 se va desfăşura între 25 mai şi 3 iunie.

Echipa Festivalului Internaţional de Film transilvania (TIFF) a dat publicităţii primele zece filme care vor rula la anul în cinematografele din Cluj. 

Cele zece filme vin de la festivalurile de film de la Veneţia şi San Sebastian, se arată pe tiff.ro.  Ediţia cu numărul 17 a TIFF-ului se va desfăşura la Cluj între 25 mai şi 3 iunie.

Cine sunt cele zece filme şi o scurtă prezentare făcută acestor de reprezentanţii TIFF:

1. „Foxtrot“ - câştigător al Leului de Argint la Veneţia. Filmul este regizat de Samuel Maoz, membru al juriului TIFF în 2010. „În Foxtrot, Maoz combină drama pe muchie de cuţit şi comedia neagră cu accente absurde într-o fabulă despre destin, prin prisma unei familii isreliene care îşi pierde copilul în conflict“.

2. „Under the Tree“ - premiat la festivalurile de la Zurich şi Hamptons. „Este o tragicomedie construită în jurul unui copac mare şi frumos din curtea unei familii, care face umbră fix pe locul de bronzat al vecinilor. Războiul e declarat, iar conflictul escaladeaza dincolo de orice limite“, se arată pe site-ul festivalului. Regizorul filmului, Hafsteinn Gunnar Sigurdsson a fost prezent de două ori în competiţie oficială a festivalului cu filmele „Either Way“ şi „Paris of the North“.

3. „Love and Bullets“/„Ammore et malavita“ - un muzical despre Mafie, regizat de fraţii Maretti.

4. „Nico, 1988“ - este filmul biografic despre Christa Päffgen, una dintre muzele lui Andy Warhol şi solistă în formaţia Velvet Underground. A câştigat premiului secţiunii Orizzonti de la Veneţia.

5. „Caniba“ - e un documentar-şoc despre viaţa canibalului japonez Issei Sagawa şi este „o experienţă inconfortabilă, dar fascinantă”, potrivit The Hollywood Reporter.

6. „Longing“ - a luat Premiul Publicului la festivalurile de la Veneţia şi Ierusalim. E o comedie neagră ce povesteşte soarta unui bărbat care învaţă să devină tată, după ce află de moartea fiului pe care nu a ştiut că îl are. Filmul e regizat de Savi Gabizon.

7. „Candelaria“ - e câştigătorul juriului secţiunii Venice Days. Regia o semnează Jhonny Hendrix Hinestroza. 

8. „Life and Nothing More“ - câştigător al premiului FIPRESCI la Festivalului Internaţional de la San Sebastian. E al doilea film al regizorului António Méndez Esparza care s-a hotărât să lucreze doar cu actori neprofesionişti „pentru a face radiografia unei comunităţi sărace din nordul Floridei, văzută prin ochii lui Andrew, un tânăr de 17 ani, aflat la primele sale audieri după ce a fost prins spărgând maşini“.

9. „Giant“/„Handia“ - premiat la San Sebastian cu Premiul Juriului pentru „povestea plasată în secolul XIX a celui mai înalt om din lume şi faima care dezbină chiar şi cele mai unite familii“.

10. „A Sort of Family“ - o altă poveste despre familie. A fost distins cu marele premiu la Chicago şi cu premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la San Sebastian.

Mai puteţi citi:

Directorul artistic TIFF, despre concertul de manele: „Eu am o pălărie mică, dar TIFF-ul are o pălărie foarte mare şi sub pălăria asta încap toţi“

VIDEO Alain Delon, Premiul pentru Întreaga Carieră, la TIFF: „Am avut şansa să am cea mai frumoasă meserie din lume“

VIDEO Tora Vasilescu la TIFF Lounge: „Când actoria e bună nici nu mai contează subiectul filmului“

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite