Bizarul caz al omului de afaceri sechestrat și mutilat. Poliția: „Cele sesizate nu s-au confirmat. Victima ar fi pus la cale un plan”

0
Publicat:

Patronul unui cunoscut local din Cluj, care a fost găsit de polițiști cu degetul tăiat și în stare de șoc, a susținut că a fost sechestrat și mutilat de trei indivizi pentru a-l forța să le dea acces la portofelul cu criptomonede. Poliția susține că cele sesizate nu se confirmă.

Polițiștii susțin că faptele reclamate de omul de afaceri nu se confirmă. FOTO: Arhivă personală
Polițiștii susțin că faptele reclamate de omul de afaceri nu se confirmă. FOTO: Arhivă personală

Prins la volan sub influența alcoolului și fiind autorul unui accident minor, Ciprian Călin Pop, patronul localului clujean Gentlemen’s Bistro, a reclamat, miercuri, 17 ianuarie, la Poliție că fost atacat și sechestrat de mai mulți indivizi, care i-ar fi tăiat și un deget.

El a povestit că, aflat fiind în stare de șoc, nu a anunțat Poliția cu privire la fapta a cărui victimă a căzut de teama infractorilor.  Polițiștii care l-au oprit, miercuri, dimineața, au remarcat  că este rănit și are un deget secționat. Abia atunci, antreprenorul a decis să facă plângere. 
Patronul le-a povestit polițiștilor că ar fi fost torturat de trei indivizi mascați, într-o hală de la marginea orașului. Motivul? Necunoscuții voiau cu orice preț acces la codul secret al portofelului electronic de criptomonede, unde, spune el, ar avea circa 200.000 de dolari.

Răsturnare de situație: „cele sesizate nu s-au confirmat”

Polițiștii clujeni au demarat investigațiile și joi, aproape de miezul nopții, au transmis următoarele precizări:

Urmare a cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

Din cercetările efectuate de către polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciul de Investigații Criminale și Poliția municipiului Cluj-Napoca - Biroul de Investiții Criminale, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, respectiv Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj, rezultă că cele sesizate nu s-au confirmat, fiind administrate probe din care a reieșit faptul ca victima nu a fost victima vreunei infracțiuni de lipsire de libertate in mod ilegal și nici a celei de tâlhărie calificată.

„Victima a pus la cale un plan”

Polițiștii au precizat că pe fondul problemelor medicale și financiare, victima ar fi pus la cale un plan în care, în noaptea de 15/16 ianuarie 2024, conform precizărilor acesteia, ar fi fost lipsită de libertate în mod ilegal de către 3 bărbați, într-un imobil situat în localitatea Floresti.

„De asemenea, conform afirmațiilor victimei, aceștia ar fi exercitat violențe asupra sa cu scopul de a obține parola de la un dispozitiv tip "cold wallet" pe care ar fi deținut criptomonede”, arată polițiștii.

În prezent, bărbatul de 42 de ani se află internat la spital, unde primește îngrijiri medicale.

„Cercetările pentru infracțiunile sesizate continuă, urmând ca în urma administrării probatoriului, în cauză să fie dispuse măsuri legale în consecință. În ceea ce privește bunurile reclamate ca fiind sustrase, facem precizarea că au fost identificate, iar o parte din acestea recuperate”, se mai arată în comunicat.

Referitor la sustragerea criptomonedelor și respectivului dispozitiv de tip wallet, Poliția a precizat că „fapta nu există și nu a fost creat niciun prejudiciu din partea unor terțe persoane”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite