Bacalaureat 2014 la Cluj: „Nu înţelg de ce au dat iar poezie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul subiect al probei de Limba şi literatura română a fost şi cel care a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor din Cluj care au susţinut astăzi examenul de Bacalaureat 2014, sesiunea de toamnă. Elvii au fost surprinşi că s-a dat din nou poezie, la fel ca la sesiunea de vară.

„Nu înţelg de ce au dat iar poezie”, s-a plâns o absolventă a liceului tehnic „Ana Aslan” din Cluj-Napoca la ieşirea de la proba de Limba şi literatura română.  Circa 1.435 de candidaţi, dintre care 951 din promoţia curentă şi 484 de candidaţi din promoţia anterioară, au susţinut astăzi prima probă scrisă a Bacului, în sesiunea de toamnă. „A fost greu subiectul 3, poezia lui George Bacovia. Subiectul doi a fost să comentăm un text, iar primul - un text la prima vedere pe marginea căruia au fost mai multe întrebări”, a susţinut Balasz Zoltan, din Izvorul Crişului, absolvent al Liceului tehnologic Vlădeasa din Huedin. „M-am aşteptat la alte subiecte. La sesiunea din iunie am luat 4,5 la Română. Am învăţat mult, nu prea am avut vacanţă vara aceasta. Poate că voi continua cu un curs postliceal”, a mai spus Zoltan.

“Nu mă aşteptam la poezie”

“A fost şi greu, şi uşor. Nu mă aşteptam la poezie, pentru că şi la sesiunea din vară tot poezie a fost. Primele două subiecte au fost uşoare”, a susţinut Andrei Lucuţ, din Sighişoara, care s-a mutat la Cluj. “Am terminat la un liceu real din Sighişoara şi apoi m-am mutat. Eu dau examen doar la Română pentru că vreau să-mi ridic media. Sper să reuşesc. În sesiunea de vară am luat 5,45 la Română, la Mate 6,10 şi la Fizică 6,10”, a precizat Andrei. El a susţinut că a avut şi vacanţă, dar a şi învăţat. Andrei vrea să continue cu o facultate din domeniul real la Cluj-Napoca. 

Citeşte şi

Bacalaureat de toamnă 2014 Cluj. 1.435 de elevi susţin examenul de Limba şi literatura română

REPARTIZARE LICEU 2014 În total, 82 de elevi au media de admitere 10 la liceu. Lista completă pe EDU.RO

Evaluarea Naţională 2014, procentul mediilor peste 5 a crescut cu 0,34% după soluţionarea contestaţiilor de la 70,78% la 71,12%

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Abandon în creştere la Bac

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Lista candidaţilor cu 10 pe linie la BAC 2014. Trei elevi din Capitală sunt în top

REZULTATE BACALAUREAT 2014 De ce fug elevii de Bac

REZULTATE BACALAUREAT 2014. Cine sunt cei 10 absolvenţi cu medii de 10 din Cluj şi care sunt secretele lor

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite