Aurel Vlaicu este noul rector al UTCN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Vlaicu, noul rector al UTCN
Aurel Vlaicu, noul rector al UTCN

Profesorul Aurel Vlaicu este noul rector al Universității Tehnice Cluj-Napoca. Acesta a fost ales din primul tur cu minimum de voturi, respectiv 426.

Pentru funcția de rector al UTCN au candidat patru profesori: prorectorii Aurel Vlaicu și Ioan Abrudan, decanul Nicolae Burnete și Petru Berce.

Aurel Vlaicu a câștigat cu 426 de voturi, din 850 valabil exprimate, adică exact 50% plus un vot. Pe locul doi s-a situat Petru Berce, cu 261 de voturi, pe trei Nicolae Burnete, cu 117 voturi, iar pe ultimul loc Ioan Abrudan, cu 46 de voturi.

"Au fost alegeri foarte strânse. Nu s-a știut până în jurul orei 23.00 cine este noul rector", a spus Daniel Sîrb, purtătorul de cuvânt al UTCN. Pentru ca rectorul să fie ales din primul tur, acesta trebuia să obțină minimum 426 de voturi și, la alegeri, să fi votat 490 de profesori și studenți.

Potrivit Comisiei de Alegeri de la UTCN, au fost 979 de electori, din care 860 s-au prezentat la vot. Au fost 119 buletine de vot anulate și 850 de voturi valabil exprimate. Nouă voturi au fost nule și un singur vot a fost alb.

Cine este noul rector?

Aurel Vlaicu are în spate o experienţă didactică de 31 de ani, perioadă în care jumătate şi-a petrecut-o ca manager - de două ori prorector, un mandat de decan şi patru ani a fost şef de catedră. „Printre obiectivele mele se numără dezvoltarea cercetării ştiinţifice în colaborare cu mediul economic, educaţia centrată pe student cu tehnologii moderne de predare, respectiv dezvoltarea şi motivarea resursei umane", a spus Vlaicu (61 de ani).

Acesta promite salarii mai bune şi să găsească diverse metode prin care să atragă tinerii spre o carieră universitară în UTCN. Susţine că va continua proiectele şi parteneriatele începute de rectorul Radu Munteanu. „Cred că voi câştiga pentru că am un program complet, iar echipa mea este deja constituită şi cuprinde oameni foarte competenţi, cu deschidere internaţională. Cum am vârsta de 61 de ani şi 6 luni, am la dispoziţie trei ani şi jumătate pentru a-mi pune în aplicare obiectivele ", a adăugat Aurel Vlaicu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite