Artiști așteptați în România, uciși pe front. Spectacolele Baletului din Ucraina au fost anulate

0
Publicat:

Spectacolul de balet „Lacul lebedelor", care urma să fie susținut de balerini din Ucraina la București, Sibiu și Cluj-Napoca, a fost anulat, deoarece patru dintre artiștii ucraineni au fost uciși pe front.

Spectacolele artiștilor ucraineni au fost anulate. FOTO: ticketmaster.com
Spectacolele artiștilor ucraineni au fost anulate. FOTO: ticketmaster.com

Teatrul pentru Ucraina (Ukrainian Balet) avea programate trei spectacole în România, la Cluj-Napoca (17 februarie), Sibiu (18 februarie) și București (20 februarie).

Din păcate, evenimentul nu va mai avea loc.

Organizatorii au anunțat că spectacolele au fost anulate, deoarece mai mulți dintre artiști au murit pe front, în războiul cu invadatorii ruși.

Organizatorii evenimentului «Teatru pentru Ucraina » doresc să vă transmită următorul mesaj: «Din păcate, venim cu veste tristă, ce a început de aproape un an de zile. În pofida faptelor eroice și a dragostei pentru patrie, nimeni nu este imun în fata gloanțelor și a dezastrului.

În data de 28.01.2023 i s-au alăturat încă 3 colegi lui Oleksandr Șapoval, artist emerit al Operei Naționale din Kiev, ce murea în luptă în apropiere de localitatea Maiorsk din regiunea Donețk.

Cei 3 au fost încorporați pe data de 22.01.2023, iar vestea către familie și prieteni cum că au căzut la datorie a venit de-abia pe data de 07.02.2023, când forțele de eliberare au reușit identificarea acestora.

Cu tristețe în suflet oferim condoleanțe familiilor îndoliate!

Biletele vândute pentru „Turneul de susținere a Ucrainei TEATRU PENTRU UCRAINA” vor fi rambursate începând cu data de 20.02.2023”, au anunțat organizatorii. 

Oleksandr Șapoval - balerin celebru din Ucraina, ucis pe front SURSA stiri.md
Oleksandr Șapoval - balerin celebru din Ucraina, ucis pe front SURSA stiri.md

Teatrul artiștilor ucraineni în exil

Teatrul de balet este compus din artiști ucrainieni în exil. Artiștii se aflau în diverse turnee la izbucnirea războiului și au decis să se reunească și să înceapă o colaborare. Intenția declarată a fost de a milita împotriva războiului și încetarea acestuia.

Am ales să jucam Lacul Lebedelor într-un turneu internațional pentru a conștientiza în ochii publicului exact situația bizară din clipa de față, a tot cea ce se întâmplă în acest moment. Noi în acest moment suntem într-un război fratricid. Spectacolul Lacul Lebedelor este un MANIFEST de trezire la realitate! Și noi, ca și ei, suntem oameni și împărtășim aceleași culturi, mulți din Ucraina au cunoștințe, familii și prieteni în Federația Rusa, iar această nebunie trebuie oprită”, spunea anterior Vasily Kostenko, directorul artistic al teatrului.

Artiștii din trupa Ukrainean Balet au susținut în ultimii ani spectacole în țări precum Italia, Franța, Belgia, Germania, Polonia.

România se afla pe lista lor, dar din cauza tragediei de pe front, spectacolele din Cluj, Sibiu și București au fost anulate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite