Afacerea Bacalaureat 2015. Firma care vinde fiţuici de 10 ani a deveni un brand. Îşi promovează marfa folosind poze sexy

0
0
Firma postează pe pagina de Facebook zeci de fotogarfii cu fiţuici în toate ipostazele. FOTO: Presstern Trade
Firma postează pe pagina de Facebook zeci de fotogarfii cu fiţuici în toate ipostazele. FOTO: Presstern Trade

Bacalaureatul 2015 aduce nu numai emoţii pentru elevi ci şi mulţi bani pentru o firmă din Cluj care a văzut în examenul maturităţii o oportunitate de afacere. Cu o activitate de 10 ani pe „piaţă”, firma se laudă că a devenit un brad. Pagina de Facebook are 53.000 de likeuri. Comenzile se fac direct de pe site şi fiţuicile sunt livrate la domiciliu.

Bacalaureatul 2015 a însemnat pentru firma SC Presstern Trade S.R.L, din Cluj, continuarea unei afaceri de 10 ani. Societatea comercială a înfiinţat un magazinul online unde se vând fiţuici din 2005. „Fiţuici originale FB, începând din 2005. Noi am fost primii în ţară, care am început să producem şi să distribuim pe scară largă fiţuici sub denumirea de Fiţuici Bacalaureat (FB), care a devenit deja un brand cunoscut. Bazaţi pe experienţa de ani, tehnica de tipărire modernă şi semnalele primite de la voi, reuşim să realizăm cele mai eficiente materiale ajutătoare. Gama noastră de fiţuici şi alte materiale, originale, practice şi de calitate de necontestat este unică în ţară. Fiţuici într-adevăr profesionale găseşti numai la noi!”, se arată pe pagina de Facebook a firmei. 

 „Fiţuici originale FB, începând din 2005. Noi am fost primii în ţară, care am început să producem şi să distribuim pe scară largă fiţuici sub denumirea de Fiţuici Bacalaureat (FB), care a devenit deja un brand cunoscut".

siteul firmei

cluj

Fiţuici elaborate de profesori de specialitate

Bacalaureat 2015. Firma vinde fiţuici, memoatoare şi cărţi cu materiale elaborate de profesori la Română, Matematică, Biologie, Chimie, Fizică, Istorie, Geografie, Informatică şi Maghiară. „Materialele au fost elaborate de către profesori de specialitate, conform cerinţelor bacalaureatului 2015, ţinând cont întocmai de matricea de corectare (edu.ro), atât în ce priveşte conţinutul cât şi structura. Folosind aceste materiale ajutătoare disponibile numai aici, ai acces garantat la note de 10!”, spune antreprenorii.  O fiţuică de 8 centimetri costă 13 lei, un memorator de 13 centrimetri - 15 lei şi o carte de 21 de centimetri -  17 lei. Comanda se face pe siteul firmei, telefonic, pe Facebook sau pe messenger.  Termenele de livrare sunt: 2-5 zile - prin poştă; 1-2 zile - prin curier. Cei care comandă mai mult de 5 exemplare nu plătesc taxe de transport.  Pentru o comandă mai mică se plăteşte 13 lei pentru livrarea prin poştă . Cei care vor să primească fiţuicile prin curier rapid achită 20 lei / colet, indiferent de numărul de exemplare comandate. 

 „Filele fiţuicilor sunt fixate printr-un procedeu special de termocolaj, care asigură durabilitate şi flexibilitate în acelaşi timp. Astfel, filele pot fi răsfoite rapid, pagina dorită poate fi scoasă fără pericolul de a se rupe, printr-o singură mişcare"

siteul firmei

Afacere „ca la carte”

Bacalaureat 2015. Afacerea e făcută „ca la carte”. Are ataşat şi un site profi unde se pot face comenzi şi face promovare cu zeci de fotografii cu fiţuici în care sunt arătate diferite modalităţi de a le ascunde. Fiţuicile sunt realizate dupe cele mai „înalte standarde”: „Filele fiţuicilor sunt fixate printr-un procedeu special de termocolaj, care asigură durabilitate şi flexibilitate în acelaşi timp. Astfel, filele pot fi răsfoite rapid, pagina dorită poate fi scoasă fără pericolul de a se rupe, printr-o singură mişcare. Coperta este fixată astfel încât să ţină împreună foile chiar şi după ce câteva au fost scoase, permite astfel ca să fie utilizată de mai multe ori”. Fiţuicile sunt dactilografiate. 

cluj

„Copiezi şi câştigi bani”

Bacalaureat 2015. Firma a dus copiatul la un alt nivel. Elevii sunt stimulaţi cu sume de bani dacă vor aduce noi clienţi: „Presupunând că cei 30 de colegi de clasă ai tăi vor să comande câte 4 fiţuici, ceea ce însemnă 120 de exemplare, dacă faci o comandă colectivă, puteţi economisi 360 RON (sau primeşti 30 de fiţuici gratuit). Gândeşte-te, dacă te apuci să aprovizionezi întreaga şcoală, poţi să te alegi chiar şi cu câteva mii de lei!”. De asemenea, firma oferă cadouri: „La o comandă de peste 200 de lei primeşti un breloc, peste 600 de lei un tricou original de supravieţuire FB 2015”.

Ce zice poliţia

Bacalaureat 2015. Subiectul firmei care vinde fiţuici a ajuns în atenţia presei în 2014. Afacerea a continuat nestigherită şi în 2015, ba mai mult, angajaţii au devenit creativi oferind tot felul de promoţii. „Conspectele conţin esenţa subiectului fără a omite ceva important. Un volum conţine peste 100 de pagini dactilografiate cu materiale elaborate. Hai să vezi! Nu eşti convins? Încearcă şi tu fiţuica GRATUITĂ acum! Fără niciun cost! Nici transportul nu te costă absolut nimic!”, se arată pe pagina de Facebook.

"Nu am fost sesizati cu privire la vreo ilegalitate in privinta societatii comerciale mentionate. In cazul expus, cei care ar folosi materialele respective ar fi  pasibili de sanctiuni administrative​ din partea organizatorilor examenului", susţine reprezentanţii Poliţiei Cluj, contactaţi de reporterul Adevărul. Practic, activitatea firmei de a vinde fiţuici nu este ilegală, susţin poliţiştii. 
La numărul afişat pe site nu răspundea, în seara aceasta, nimeni. Ultima postare pe Facebook a fost făcută pe 18 iunie. 

„O să copiez ca un maniac cu ajutorul vostru. Nu o să se prinda fraierii"

Client.

Ce spun „clienţii”

Bacalaureat 2015. Firma a început şi o campanie agresivă pe Facebook. „Dupa ce s-a umplut fb cu pozele acestea fiti siguri ca o sa mai mearga treaba”, se plânge pe pagina de Facebook a firmei Cristi Cirjan, un posibil client. Un altul spune: „Sunteti prea disperati cu pozele alea!”. Ovidiu Nica spune:  „O să copiez ca un maniac cu ajutorul vostru. Nu o sa se prinda fraierii. Haha, ce jmecher sunt”. „Nu înteleg...Tot va prinde  proastă aş fi să copiez la Bac! Nu, mersi...mai bine învăţ decat sa copiez!”, spune o tânără. 

Citeşte şi

Bacalaureat 2015 Română Cluj. Subiecte la Română Real şi Uman

Bacalaureat 2015, subiecte română. Concluzia unui elev clujean, după 4 ani de liceu: „La ce profil sunt eu?”

Bacalaureat 2015 Limba Maternă Maghiară şi Germană Cluj

Cu Bac-ul la psihiatru: sfaturile unui medic pentru elevii stresaţi care dau Bacalaureatul

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite