Europarlamentarul Cristian Buşoi se încălzeşte pentru Primăria Capitalei: Voi face tot ce pot ca să îmi conving colegii că eu sunt soluţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Cristian Buşoi FOTO Cosmin Iftode
Europarlamentarul Cristian Buşoi FOTO Cosmin Iftode

Copreşedintele PNL Sector 1, europarlamentarul Cristian Buşoi, a lansat astăzi proiectul-manifest "Bucureşti sănătos", un preambul pentru o posibilă candidatură la Primăria Capitalei. Buşoi a declarat, de altfel, că speră să îşi convingă colegii liberali că este cel mai potrivit pentru a-l înfrunta pe actualul edil al Bucureştiului, Sorin Oprescu.

Europarlamentarul Cristian Buşoi a lansat astăzi, în prezenţa copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, proiectul-manifest "Bucureşti sănătos",  un proiect prin care anunţă, de fapt, intenţia sa de a candida la Primăria Capitalei.  Copreşedintele PNL Sector 1 a prezentat, astfel, în Parcul Kiseleff din Capitală, platforma online bucurestisanatos.ro, descrisă drept "un proiect-manifest, realizat cu scopul de a atrage atenţia asupra faptului că sănătatea oraşului influenţează în mod direct sănătatea locuitorilor lui".

La eveniment au fost prezenţi şi prim-vicepreşedintele liberal Teodor Atanasiu, primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu, o prezenţă foarte discretă în spaţiul public în ultimul timp, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi şi deputatul Diana Tuşa.

"Sper să conving"

La evenimentul care a durat mai puţin de o jumătate de oră şi care s-a dorit a fi un preambul pentru o înscriere în cursa electorală de la Primăria Capitalei, europarlamentarul Cristian Buşoi a declarat că speră să îşi convingă colegii să îl voteze în competiţia internă pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale.

"În 15 iulie, potrivit calendarului asumat de PNL, îmi voi depune şi formal candidatura pentru a intra în competiţia internă a partidului. Sunt nişte etape foarte clare de desemnare a candidaţilor, vor exista şi studii sociologice şi, de asemenea, vor fi consultate şi organizaţiile din Bucureşti", a declarat Cristian Buşoi.

Pe de altă parte, el a precizat că este prea devreme pentru o discuţie privind şansele sale de reuşită, însă a afirmat că va face tot posibilul să îşi convingă colegii că poate fi o soluţie pentru problemele cu care se confruntă Bucureştiul.

"Am colegi care se pot hotărî să candideze, deocamdată e prematur. Există mai multe variante în PNL, dar voi face tot ce îmi stă în putinţă să îi conving pe colegii mei că eu sunt soluţia. Cred că aş putea avea o implicare clară în a rezolva cu adevărat problemele oamenilor, un alt mod de a mă raporta la problemele cetăţenilor bucureşteni. Cel mai important lucru este acela că îmi doresc să propun politici publice după modelul oferit de preşedintele Klaus Iohannis, model validat în 2014 prin votul oamenilor”, a spus el.

Voi face tot ce îmi stă în putinţă să îi conving pe colegii mei că eu sunt soluţia Cristian Buşoi, despre o posibilă candidatură la Primăria Capitalei

Gorghiu: Nu am nicio preferinţă

Alina Gorghiu a refuzat să vorbească despre variantele PNL pentru competiţia internă şi a arătat că partidul este în plin proces de selecţie a candidatului, urmând ca "undeva în luna decembrie, peste tot în ţară, inclusiv în Bucureşti" să anunţe public candidaţii liberali la alegerile locale din 2016.

"Nu am niciun fel de preferinţă pentru candidatul care va reprezenta PNL în competiţia pentru Primăria Generală. Ar fi incorect. Cristi Buşoi este prietenul meu, cu toate acestea, sunt convinsă că şi eu şi Vasile Blaga vom opta pentru cel care va sta cel mai bine în sondajele de opinie. Miza PNL este să mergem la Primăria Capitalei cu cea mai bună candidatură, cu cel mai bun candidat, astfel încât să avem şanse să cucerim inima electoratului din Bucureşti", a declarat Gorghiu.

Cu toate acestea, copreşedintele PNL a lăudat acţiunea europarlamentarului liberal şi a lansat un atac la adresa actualului primar al Capitalei, Sorin Oprescu. Copreşedintele PNL nu l-a uitat nici pe Victor Ponta. La câţi suntem aici, mă gândeam că putem să o luăm uşor spre Palatul Victoria la un miting de demitere a lui Ponta. Nicio problemă, aşteptăm să se întoarcă. M-am săturat de inundaţie la prima picătură de ploaie, să alerg cu câinii după mine seara. Cristian Buşoi este doctor, am încredere în el. Întâmplarea face că mai este un doctor la Capitală, dar nu este preocupat de problemele cetăţenilor”, a declarat Gorghiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite