VIDEO Vloggerul nr. 1 în lume, cucerit de mâncarea din Transilvania. Cu ce preparate a fost servit americanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mark Wiens, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri culinari din lume a ajuns în Transilvania. Cu 5 milioane de urmăritori pe canalul său de YouTube şi peste 1 milion de fani pe pagina de Instagram, Wiens călătoreşte în întreaga lume şi vânează cele mai interesante destinaţii culinare, iar fanii care îi urmăresc fiecare mişcare îşi aleg obiectivele turistice în funcţie de recomandările lui.

Mark a fost invitat timp de o săptămână într-o aventură culinară a României, iar între Braşov, Sibiu, Delta Dunării şi Bucureşti, a ajuns şi în Transilvania, la invitaţia Fundaţiei Mihai Eminescu Trust. Aici, Mark Wiens a experimentat senzaţii dintre cele mai diverse: de la culesul legumelor din grădină pentru prepararea bunătăţilor de către gazdele sale, până la tăierea cocoşului, frământatul pâinii, dar şi pregătirea tăieţeilor de casă. Tot aici Mark a primit în dar o cămaşă tradiţională ţesută cu motive populare specifice zonei Sibiului, el transformându-se pe loc într-un român adevărat. 

Adevărată bucurie a fost în faţa platourilor imense cu mâncăruri care de care mai apetisante.

Următoarea destinaţie a fost satul Floreşti, la Stâna de pe Coline, unde Mark a trecut direct la mulsul căpriţelor. Balmoşul, ceaunul de viţel şi tipurile de brânză cu care a fost servit au fost foarte apreciate de Mark, care a avut doar cuvinte de laudă pentru mâncărurile de Transilvania.

Seara s-a încheiat cu o cină îmbelşugată la Conacul Apafi din Mălâncrav, acolo unde Mark a avut parte de preparatele la a căror pregătire luase parte în jurul prânzului: supă de cocoş şi tăiţei de casă, ceaun de viţel cu mămăligă şi varză călită, murături de casă, plăcinte şi lichiu. Mark nu a plecat din Mălâncrav înainte de a lua parte la o degustare de siropuri şi dulceţuri tradiţionale, amenajată ad-hoc în atelierul de ţesătorie al Elenei Pascu, un meşteşugar local. De asemenea, Mark a fost invitat la un picnic în livadă, cu slănină pe jar, brânză de burduf, ceapă roşie şi pâine de casă, toate acompaniate de un rachiu de-al locului.

Vă mai recomandăm şi:

Privatizarea postcomunistă: devalizare şi eşec. Cum s-a transformat procesul într-un jaf nesfârşit şi sistematic

Formula găsită de un matematician român pentru a se îmbogăţi la Loto

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite