VIDEO Părinţii, speriaţi de coronavirus. Ce i-a răspuns prof. Adrian Streinu Cercel unei mămici care l-a întrebat dacă e indicat să scoţi copilul afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaima de coronavirus creşte în România. Părinţii sunt tot mai îngrijoraţi în legătură cu răspândirea alarmantă a infecţiei cu COVID-19 şi nu mai ştiu cum ar trebui să-şi protejeze copiii. Prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş” a răspuns miercuri seară mai multor întrebări ale telespectatorilor, la emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3.

Una dintre ele a făcut referire la copii. Întrebat dacă e indicat să-ţi scoţi copilul afară, în această perioadă, medicul a declarat că e important ca acesta să nu vină în contact cu alte persoane. „Transmiterea aerogenă este minimală. Ca atare, dacă acest copil este plimbat, dar este protejat să nu vină în contact cu persoanele din jur, practic, n-ar trebui să se întâmple mare lucru(infectare cucoronavirus - n.red.). Dar asta spunem astăzi, peste două sau trei săptămâni s-ar putea să spunem total diferit. Aşa că luaţi cu titlu de inventar ce vă spun acum”, a declarat prof. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Copiii trebuie feriţi de acele locuri de joacă unde se presupune atingerea unor suprafeţe/obiecte comune de către un număr mare de persoane, dar şi evitarea aglomeraţiilor din magazine.

Conform statisticilor, persoanele cele mai vulnerabile în cazul infectării cu noul coronavirus sunt vârstinicii cu multiple afecţiuni asociate (ex: diabet zaharat, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, cancer). În Italia, până pe 9 martie, mai mult de jumătate din cazurile de infecţie s-au înregistrat la persoane de peste 65 de ani şi aproximativ 90% din decese au survenit la pacienţi de peste 70 de ani. Nu s-a înregistrat niciun deces la pacienţi cu vârsta sub 40 de ani şi un singur deces între 40 şi 50 de ani. În cazul tinerilor şi al copiilor (0-18 ani) a fost înregistrată cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus, respectiv 1,4%.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite