Informaţii contradictorii la Aeroportul Timişoara. Zona roşie din Germania a dispărut în câteva ore şi s-au reluat cursele aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arăta ieri situaţia zborurilor pe Aeroportul Timişoara
Aşa arăta ieri situaţia zborurilor pe Aeroportul Timişoara

După o zi în care Germania apărea în datele Aeroportului Timişoara cu trei zone de cod roşu pentru coronavirus, iar mai multe curse au fost anulate, situaţia avea să se schimbe radical, peste noapte.

Miercuri, 11 martie, conducerea Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara a fost informată că Germania a decretat cod roşu în trei regiuni. În acest sens, directorului aeroportului, Dan Idolu, a primit şi un tabel în care regiunile Baden Wurtenberg, Bavaria şi Westfalia de Nord sunt în zonă roşie.

De asemenea, pe acest tabel mai apar cu cod roşu cinci regiuni din Franţa şi una din Spania. La amiază, companiile au anunţat suspendarea curselor de Germania. 

„Noutăţile apar de la oră la oră. S-ar putea ca peste două ore să fiţi nevoiţi să upgradaţi. Ceea ce ştiam nou dimineaţa, nu mai este valabil la această oră. Acum ştiu că s-a mărit zona de cod roşu. Acum au apărut trei regiuni din Germania, cinci din Franţa şi regiunea Madrid din Spania. Astăzi trebuia să avem trei zboruri. De la Munchen, de la Memmingen şi de la Baden Baden. Ar mai fi fost şi Stuttgart, dar compania a hotărât din motive comerciale să suspende zborurile. Memmingen-ul tocmai trebuia să decoleze, acum cinci minute am aflat că renunţă la zbor. Cu peste 80 de pasageri care şi-au făcut chek-in-ul, la fel şi cursa Lufthansa de la Munchen, cu 48 de pasageri. Aşteptăm să vedem dacă compania va opera”, a declarat Dan Idolu, ieri, la amiază. 

Aeroport Timişoara

La ora 13.16, pe tabelul din aerogară, în dreptul sosirilor, se anunţa anularea următoarele zboruri: Munchen (Lufthansa), Treviso (WizzAir), Munchen (Lufthansa), Bologna (WizzAir) şi Stuttgart (Eurowings).

Aeroport Timişoara


 

La plecări: Munchen (Lufthansa), Bergamo (WizzAir), Treviso (WizzAir), Dorthmund (WizzAir), Munchen (Lufthansa) şi Bologna (WizzAir). 

Ultima cursă dinspre Germania era cea de la Dorthmund, care era programat să ajungă la Timişoara, la 23.30. Conform site-ului Aerotim.ro, la ora 18.30, cursa apărea ca anulată!

Aeroport Timişoara

Un pasager care urma să vină la Timişoara cu această cursă ne-a transmis că a primit mesaj de la companie, în care este anunţat despre anularea cursei. După două ore, compania a revenit cu un alt mesaj în care pasagerul este informat că zborul de la Dorthmund la Timişoara se va efectua conform programului normal. 

Aseară, pe site-ul Institutul Naţional de Sănătate Publică se putea vedea care sunt regiunile cu zonă roşie şi galbenă. Germania nu este în zonă roşie şi doar un district din Westfalia de Nord se află în zonă galbenă.
 

Aeroport Timişoara


Astăzi, conform site-ului Aeroportului Timişoara, nu mai există nicio cursă anulată spre Germania, în direcţia Munchen şi Memmingen. 


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite