Valul de căldură sufocantă se accentuează. Ce vreme ne aşteaptă la sfârşitul săptămânii şi când vin ploile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valul de căldură sufocantă ne dă bătăi de cap încă o săptămână. Meteorologii nu vin cu veşti bune pentru următoarele zile: canicula se accentuează, iar aerul devine irespirabil.



Marţi, 11 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile, astfel că după-amiaza va fi caniculă în majoritatea zonelor, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului. Confomr Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi cu totul izolat ploi de scurtă durată în a doua parte a zilei în zona montană, iar seara şi noaptea posibil şi în regiunile sud-estice. Vântul va fi moderat în sud-est, ceea ce va face ca arşita să fie mai usor de suportat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28...29 de grade în sudul litoralului şi 38 de grade în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română.

Posibile ploi

Şi miercuri, vremea va fi  caniculară după-amiaza în majoritatea zonelor, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU), urmând a depăşi local pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi condiţii pentru ploi slabe, de scurtă durată la munte şi în regiunile sudice. Vântul va fi moderat în sud-est şi va sufla  în general slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 de grade pe litoral si in estul Transilvaniei şi 38 de grade in vest, nord-vest, dar si in extremitatea de sud a ţării.

Joi, vemea caniculară va persista în majoritatea zonelor, dar cu precădere în cele vestice şi sud-vestice, astfel că, la nivelul întregii ţări, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 30 de grade pe litoral şi 38 de grade în toată partea de vest a ţării, dar şi în Câmpia Română. Nici sfârşitul de săptămână nu aduce o răcorire a vremii. Maximele se vor încadra între 32 şi 38 de grade.
 

Vă recomandăm şi:

Bărăganul, sub cod galben de caniculă. Ce ne învaţă medicii să facem ca să ne răcorim, de ce trebuie evitate sucurile

Refugiu în calea arşitei. Câte puncte de prim-ajutor sunt deschise în oraş şi unde

Bărăganul, un imens cuptor. Cum facem faţă valului de căldură tropicală: purtaţi haine lejere şi nu consumaţi alcool

Canicula din India: care sunt motivele valului de căldură ce a ucis peste 1.500 de oameni

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite