Refugiu în calea arşitei. Câte puncte de prim-ajutor sunt deschise în oraş şi unde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puncte de prim-ajutor pentru cei afectaţi de caniculă Foto:Adevărul
Puncte de prim-ajutor pentru cei afectaţi de caniculă Foto:Adevărul

Pentru a veni în sprijinul călărăşenilor afectaţi de căldura insupiortabilă, autorităţile au amenajat în oraş mai multe puncte de prim-ajutor. Locurile răcoroase sunt deschise la Piaţa Centrală şi la Piaţa Big,, între orele 10.00 şi 18.00.

Punctele de prim ajutor sunt dotate cu aparate de aer condiţionat şi dozatoare de apă, călărăşenii putând beneficia şi de asistenţă medicală oferită de asistenţi medicali comunitari, ajutaţi de volutari ai Crucii Roşii Române-Filiala Călăraşi şi ai Şcolii Postliceale FEG-Filiala Călăraşi.  Ca şi în anii anteriori, Primăria Municipiului Călăraşi, pune la dispoziţia cetăţenilor şi sediul din str.Bucureşti, sediul Direcţiei de Asistenţă Socială (Evidenţa persoanelor), precum şi Muzeul Municipal, locuri în care oamenii se pot odihni atunci când canicula îi doboară pe stradă.

Chiar dacă vine în ajutorul oamenilor, autorităţile fac apel la responsabilitate şi le reamintesc tuturor călărăşenilor să evite agolomeraţiile, expunere la soare şi a efortului fizic intens între orele 11.00 şi 18.00, să consume 1,5-2 litri de lichide pe zi şi să evite alcoolul, cafea, zahărul şi conţinutul ridicat de grăsimi. Zilele toride nu se dau plecate până la sfârşitul lunii din Bărăgan. Temperaturile vor oscila de la o zi la alta şi nu vor scădea sub 34 de grade. Cel mai cald se anunţă duminică 26 iulie, când mercurul din termometre va urc apână la 37 de grade.
 

Vă recomandăm şi:

Bărăganul, un imens cuptor. Cum facem faţă valului de căldură tropicală: purtaţi haine lejere şi nu consumaţi alcool

Canicula din India: care sunt motivele valului de căldură ce a ucis peste 1.500 de oameni

Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cât de cald se anunţă în luna iunie şi în ce zone vine arşiţa

Alertă meteo: furtuni violente, grindină şi ploi torenţiale. În ce zone loveşte vremea extremă

Prognoza meteo pe 3 luni. Unde vine vara tropicală, cât ţine seceta şi în ce zone lovesc ploile

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite