Un cal în agonie, abandonat pe o stradă din Oltenița, salvat de poliţiştii de la Protecţia Animalelor

0
0

Un cal lăsat să agonizeze la marginea unei străzi din Oltenița a fost salvat de poliţiştii de la Protecţia Animalelor. Proprietarul a fost amendat, iar cabalina a fost preluată de un adăpost.

Cabalina a fost preluată din stradă și dusă într-un adăpost FOTO IPJ Călărași
Cabalina a fost preluată din stradă și dusă într-un adăpost FOTO IPJ Călărași

Poliţiştii de la Protecţia Animalelor din Călăraşi au salvat un cal pe care proprietarul l-a lăsat să agonizeze pe marginea unui drum, animalul fiind preluat şi dus într-un adăpost. Proprietarul a fost identificat şi amendat.

Poliţiştii au fost anunţaţi că un cal se află în agonie, pe marginea unei străzi din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi. 

 ”În urma cercetărilor efectuate, a reieşit faptul că animalul se afla pe domeniul public de trei zile, fără a beneficia de hrană, apă şi un adăpost corespunzător. Poliţiştii au identificat deţinătorul animalului, care a fost sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991 şi Legii 205/2004 R, totodată fiind emis şi ordin de plasare a animalului în adăpost pe o perioadă de 45 de zile”, a transmis IPJ Călărași.

 Biroul pentru Protecţia Animalelor aminteşte că, potrivit legii, deţinătorii de animale sunt obligaţi să le asigure acestora un adăpost corespunzător, hrană şi apă în cantităţi suficiente, precum şi posibilitatea de mişcare.

 Nerespectarea acestor obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei. În cazuri precum cel al animalului lăsat pe stradă în Olteniţa, când animalul este în pericol, poliţiştii pot emite ordin de plasare a animalului într-un adăpost, pe o perioadă de 45 de zile.

Bătaie cu bâta

În urmă cu o lună, un tânăr din județul Olt care și-a bătut crunt animalul de povară, imaginile fiind surprinse de un martor și postate pe Facebook, a ajuns în arestul poliției. Animalul este acum în siguranță.

Evenimentul s-a petrecut pe 16 octombrie 2022, în localitatea Dobrosloveni, satul Reșca, din județul Olt. Pe un cont de Facebook au fost postate imagini cu un bărbat care își lovește în mod repetat calul de povară cu o bâtă. Poliția Animalelor s-a sesizat, bărbatul fiind identificat și reținut pentru 24 ore. 

De asemenea, în acest caz s-au sesizat și reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor, care au ajuns în localitatea olteană și au preluat animalul supus violențelor.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri