Șoferiță de 66 de ani, cu alcoolemie mare, prinsă la Călărași. Unde au condus-o polițiștii

0
0

O femeie din Călărași s-a ales cu doar penal după ce a fost prinsă băută la volan. Șoferița care avea o alcoolemie de 1,12 a fost oprită în trafic de polițiști, pentru un control de rutină.

Control de rutină în trafic FOTO Poliția Română
Control de rutină în trafic FOTO Poliția Română

O femeie din Călărași s-a ales cu doar penal după ce a fost prinsă băută la volan. Șoferița care avea o alcoolemie de 1,12 a fost oprită în trafic de polițiști, pentru un control de rutină sâmbătă, 17 septembrie, ora 22.50.

Din cauza stării avansate de ebrietate, aceasta a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform IPJ Călărași, în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un tânăr din Ploiești, la volan, la fel de băut

Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Ploiești, în timp ce conducea autoturismul având o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În perioada 16-18 septembrie, în intervalul orar 20.00-00.00, Poliția Municipiului Călărași a organizat mai multe filtre pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Au fost efectuate 22 de filtre rutiere, fiind vizate zonele aglomerate, precum și cartierele mărginașe.

De asemenea, au fost verificate 35 de societăți comerciale și 146 de autovehicule, iar în urma acțiunilor desfășurate în teren au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei. Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

Conform IPJ Călărași, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite