Un băcăuan cu o alcoolemie de infarct a distrus cu mașina un stâlp de iluminat

0
Publicat:

Un bărbat de 45 de ani a pierdut controlul autovehiculului pe care îl conducea, pe fondul consumului de alcool, și a intrat într-un stâlp de iluminat, care în urma impactului a căzut peste mașină.

Mașina a fost serios avariată în urma accidentului FOTO ziaruldebacau.ro
Mașina a fost serios avariată în urma accidentului FOTO ziaruldebacau.ro

Un accident de circulație a avut loc marți, 30 august, pe strada Ion Luca din Bacău. Un bărbat de 45 de ani, din comuna Itesti, a condus un autovehicul pe strada amintită, cu direcția de mers către Miorița.

Pe fondul consumului de alcool,  a pierdut controlul direcției la un moment dat și a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public de pe marginea drumului, care din impact s-a rupt și a căzut peste autoturism. La fața locului au ajuns la scurt timp polițiștii rutieri și reprezentanții companiei de electricitate.

În urmă evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto care a fost transportat la spital. În urmă testării cu aparatul etilotest, polițiștii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,51 alcool pur în aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul s-a ales cu dosar penal în urma celor întâmplate FOTPO ziaruldebacau.ro
Șoferul s-a ales cu dosar penal în urma celor întâmplate FOTPO ziaruldebacau.ro

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele șoferului turmentat și îl cercetează pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul fără permis.

La un pas să provoace un carnagiu rutier

Un alt conducător auto inconștient a fost la un pas să provoace un grav accident rutier în luna martie 2022. Şoferul unui camion din judeţul Vaslui  a fost surprins de o cameră de bord în timp ce se dădea în stambă pe şoseaua Paşcani-Târgu Frumos.

Pe imaginile surprinse de camera video instalată la bordul unei maşini se vede cum şoferul unui camion refuză să se lase depăşit de autovehicul şi face mai multe manevre extrem de periculoase în trafic, intrând pe contrasens.

„Dacă ce a făcut şoferul camionului de Vaslui nu e tentativă de omor, atunci avem liber la orice, important e să nu se admită probele în instanţă, iar cei de la Poliţia Rutieră să aibă în continuare mâinile legate. Cam aşa se conduce în România”, a comentat şoferul autoturismului.

Practic, şoferul şicanat consideră că gestul camionagiului poate fi încadrat la tentativă de omor pentru că i-a pus deliberat viaţa în pericol, ca şi pe cea a celorlalţi participanţi la trafic.

Poliţiştii ieşeni s-au autosesizat în urma apariţiei imaginilor în spaţiul online, iar şoferul vinovat a fost  identificat de poliţiştii ieşeni, fiind sancţionat contravenţional şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite