Șofer cu permisul anulat și 1,26 alcoolemie, prins conducând pe A2. Ce a pățit bărbatul

0
Publicat:

Un bărbat din Constanța a fost prins băut la volan, pe Autostrada Soarelui. Șoferul iresponsabil, în vârstă de 51 de ani, avea și permisul anulat. Când a fost oprit de polițiștii călărășeni, el se îndrepta către București.

Șofer prins băut și cu permisul anulat pe A2 FOTO Adevărul
Șofer prins băut și cu permisul anulat pe A2 FOTO Adevărul

În ziua de 13 februarie, polițiștii din cadrul Brigăzii  Autostrăzi - Biroul  de  Politie  Autostrada A 2  București - Constanța,  au depistat în trafic, la  km 47,  pe  sensul  de mers  către  București,  un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Constanța, cu dreptul de a conduce anulat.

Conform IPJ Călărași, întrucât emana halena alcoolica s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.26 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În acest caz, oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Totodată, față de șofer s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Ulterior, la data de 14 februarie, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Lehliu-Gară, fiind emis mandat de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

A întors camionul pe autostradă

Luni, 13 februarie, șoferul unui camion depistat că a efectuat manevra de întoarcere a autovehiculului pe autostrada A2 a fost amendat cu 2.900 de lei iar permisul de conducere i-a fost reţinut pentru 120 de zile, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Conducătorul auto şi-a continuat deplasarea pe contrasens, pe banda de urgenţă.

"Poliţiştii din cadrul Brigăzii Autostrăzi - Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa au identificat un bărbat, de 51 de ani, care, la data de 20 ianuarie a.c., ora 17.40, a condus un autocamion pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa şi a efectuat manevra de întoarcere, continuând să se deplaseze pe contrasens, pe banda de urgenţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. 195/2002, cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 120 de zile", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite