Alcoolemie-record de 4,02 la un tânăr de 30 de ani. Bărbatul consumase și cannabis

0
Publicat:

Un bărbat din Mehedinți a reușit să bată recordul la alcoolemie. El a fost prins de polițiști conducând în starea avansată de ebrietate. Oamenii legii spun că este cea mai mare alcoolemie înregistrată în județ.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost oprit în trafic de poliţişti, pe DN56A, în localitatea Hinova din judeţul Mehedinţi. El a fost depistat având o valoare record de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, conform oamenilor legii, el consumase şi droguri. Șoferul a fost condus la un spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

La data de 04 februarie a.c, ora 08.15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în trafic, pe DN56A, în localitatea Hinova, un bărbat de 30 de ani, care conducea un autovehicul după ce ar fi consumat băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind o valoare record de 4.02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind cea mai ridicată valoare constatată de poliţiştii din cadrul IPJ Mehedinţi”, au anunțat reprezentanții IPJ Mehedinți.

Alcoolemie uriașă la un șofer în vârstă de 30 de ani FOTO IPJ Mehedinți
Alcoolemie uriașă la un șofer în vârstă de 30 de ani FOTO IPJ Mehedinți

De asemenea, șoferul a fost testat şi cu aparatul DrugTest care a indicat rezultat pozitiv la cannabis.

Conform IPJ Mehedinți, șoferul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele şoferului a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Bărbat din Belarus, prins băut în Dâmbovița

Pe 10 ianurie 2023, un cetăţean din Belarus a fost prins de poliţişti pe raza comunei dâmboviţene Ulieşti conducând cu o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, informează IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 10 de Poliţie Rurală Petreşti au oprit, pentru control, pe raza comunei Ulieşti, un autoturism condus de un bărbat, cetăţean al statului Belarus. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost supus testării cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite